Diyet tost nasıl yapılır? Diyet tost tarifi, malzemeleri…

Diyet menülerine yardımcı, hızlı, pratik ve sağlıklı diyet tost sağlıklı beslenenlere yardımcı bir besin. Peki diyet tost kolay bir şekilde nasıl yapılır? Hangi malzemelerle diyet tost yapılır. İşte cevabı…

SAĞLIK 11.11.2019, 18:51 11.11.2019, 20:26
Diyet tost nasıl yapılır? Diyet tost tarifi, malzemeleri…

Sağlıklı yaşam obezitenin bu kadar yaygın olduğu günümüzde artık çok daha önemli bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Sağlığına dikkat etmek kişiler spor ve sağlıklı yaşamı bir araya getirerek ömürlerini kaliteli bir şekilde yaşayabiliyorlar. Tabi sağlıklı bir yaşamın en önemli birkaç unsurundan birisi sağlıklı beslenme. Peki sağlığı hayatımızın bir parçası haline getirecek menülere yardımcı, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez besini diyet tost nasıl yapılır? Diyet tostta hangi malzemeler kullanılır? Diyet tost tarifini sizlerle paylaşacağız.

Diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında özellikle kahvaltı öğününde beyaz peynir, domates, salatalık başta olmak üzere yeşillikler, siyah ve yeşil zeytinin bolca tüketilmesi önerilir.

Sabah öğününde yumurta veya omlet gibi sıcak yemeklerin yanına alternatif olarak diyet tostta sınırı aşmamak kaydıyla tüketilmesinde zarar bulunmamaktadır.

Diyet tost nasıl yapılır?

Diyet tostu yaparken kullanılan malzemeler çok önemlidir. Kullandığımız peynirin yağlı bir kaşar peyniri olmaması, tost yapmak için en temel ihtiyacımız ekmeğin somun bir beyaz ekmek değil light ekmek, kepekli ekmek, buğday ekmeği gibi alternatifler olması gerekmektedir.

Beyaz ekmek tüketimi hem kan şekerimizi hızlı bir şekilde yükseltir hem de ani açlıkla tükettiğimiz öğünün bir anlamını bırakmaz. Tahıllı ekmekler ise hem tokluk açısından hem vitamin ve mineral açısından büyük bir öneme sahiptir. Tabi sınırı aşmamak kaydıyla.

Gelelim tostun hazırlanışına. İhtiyacımız olan malzemeler light beyaz peynir, light, kepekli veya tam buğday ekmeği, birkaç dilim marul, istenilen kadar domates salatalık ve sebzeler ve tuzsuz zeytin.

Tostumuzu hazırlarken iki dilim ekmeğin arasına tüm malzemeler yıkanıp dilimlenerek koyulur. Ardından içine veya dışına yağ sürmeden yağsız bir ızgarada pişirilir. Tostumuz kızardığında servis tabağına alınarak kesilir. Tabağın yanına isteğe göre, sebzeler koyulur. Domates, salatalık, marul gibi sebzelerle, ayrıca zeytin koyularak servis edilir.

Hem hızlı hem pratik hem de sağlıklı bu yemeği deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar (0)