Büyükada’daki kediler arasında salgın mı var? Açıklama geldi

Büyükada’da kediler arasında salgın olduğu ve 700’ü aşkın kedinin bu sebeple öldüğü iddiaları sonrası Adalar Belediyesi’nde açıklama yapıldı. 

SAĞLIK 04.06.2022, 16:37 05.06.2022, 15:58
Büyükada’daki kediler arasında salgın mı var? Açıklama geldi

Büyükada’da ortaya atılan ve kısa sürede yayılan bu söylenti, Türkiye genelindeki hayvanseverleri harekete geçirdi. İddiaların hızla yayılması sonrası bir açıklama yayımlayan Adalar Belediyesi, basında da yer alan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

“Ortaya atılan iddialar hakkında hiçbir somut veri yoktur”

Konuyla ilgili Adalar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu iddialar kapsamında, Büyükada’da 700 kedinin öldüğüne ilişkin hiçbir somut veri ve bilgiye rastlanılmamıştır. Basında da yer alan bu iddialar kapsamında geniş çaplı araştırmalar yapılmış olup, 700 kedinin ölümüne ilişkin söylentilerin gerçekle bağdaşmadığı saptanmıştır. Ortaya atılan iddialar hakkında hiçbir somut veri yoktur” ifadelerine yer verildi. 

Neler olmuştu?

Basında da yer alan haberler kapsamında, Büyükada’daki kediler arasında FIP (Feline Enfeksiyoz Peritonit/kedi enfeksiyöz peritoniti) hastalığının yayıldığı öne sürülmüş, bu sebeple 4 ayda 700’ü aşkın kedinin öldüğü iddia edilmişti. 

Yorumlar (0)