Bir şehrimiz daha alarm veriyor! Vaka sayıları patladı

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, şehrin İstanbul sınırında bulunan ilçelerinde vaka sayısında patlama yaşandığını söyledi. 

SAĞLIK 18.06.2020, 16:12 18.06.2020, 16:15
Bir şehrimiz daha alarm veriyor! Vaka sayıları patladı

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşında azalma yaşanmadığını, önlemlere uyulmaması durumunda ikinci dalganın gelme olasılığının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Ergüney, ilerleyen haftalarda ya da daha sonra ikinci dalganın gelebileceğini belirterek, bunu hem Bilim Kurulu üyelerinin hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın söylediğini belirtti.

"Bulaşıcılığında azalma yaşanmadı"

Vatandaşların bu durumu dikkate alması gerektiğini kaydeden Ergüney, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşıcılığında herhangi bir azalma yaşanmadığını, aynı bulaşıcılığın sürdüğünü aktardı.

Ergüney, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler, kamu kurumları tarafından alınan tedbirler ile vatandaşların kurallara riayet etmeleri nedeniyle Türkiye'de başarılı bir sonucu ulaşıldığını ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle İstanbul sınırında bulunan ilçeler...

Kocaeli'nin özellikle İstanbul sınırında bulunan ilçelerinde vaka sayılarında patlama yaşandığını belirten Ergüney, söz konusu artışların kontrol edilebilir seviyede olduğunu ifade etti. 

Ergüney, vaka sayılarında yaşanan artışın özellikle sağlık çalışanlarını çok yorduğunu ve üzdüğünü belirtti.

Maske takılması ile sosyal mesafe kuralına riayet edilmesinin çok önemli olduğunu aktaran Ergüney, bu tedbirlere uyulması durumunda herhangi bir yasağa gerek olmadan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yenilebileceğini ekledi.

Yorumlar (0)