Bel ağrısı, fıtığın habercisi olabilir 

Yetişkinlerde sık sık görülen bel ağrısının sebebinin fıtık olabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, bel ağrısının sebebinin kas ya da sinir kaynaklı olabileceğini ifade etti ve ekledi: “Fıtığın bazı seviyeleri vardır. Hangi seviyede olduğunu bacak ve ayakta uyuşma, karıncalanma, topukta ve parmak ucunda yürümeye göre anlayabiliriz.” 

SAĞLIK 20.10.2021, 17:13 21.10.2021, 16:25
Bel ağrısı, fıtığın habercisi olabilir 

Toplumun en yaygın şikayetlerinden olan bel ağrısı, insanın yaşam kalitesini büyük oranda düşüren rahatsızlıkların başında geliyor. Bağ, kas, disk ya da eklem kaynaklı olarak oluşabilen bel ağrısı, sinir kökü baskısı sebebiyle de görülebiliyor. Bel ağrısı, dikkat edilmesi gereken semptomlardan biri.  



“Bel ağrısı, derinden gelen bir yanma ve sızı olabilir” 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, bel ağrısının fıtık habercisi olabileceğini ifade ediyor ve şunları ekliyor: “Zamanında teşhis ve tedavi edilmeyen bel ağrıları, sonradan fizik tedaviye cevap vermemektedir. Bel fıtığı ağrısı aniden başlayabileceği gibi hafif olarak başlayıp zamanla da artabilir. Bel fıtığı daha çok ağır kaldırmak ya da ters yapılan hareketler sebebiyle görülür. Belden kalçaya ya da belden bacağa ve ayağa doğru yayılabilir. Bel ağrısı, derinden gelen bir sızı ya da yanma gibi olabilir. Fıtık, seviyesine göre, topuk üzerinde ya da parmak ucunda yürüyememeye sebep olabilir ya da ayak ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma yaratabilir.”  



“İlk tedavi fizik tedavidir, ameliyat ise sonraki aşamadır” 

Barutçu: “Bel fıtığı tedavisinde ilk seçenek fizik tedavidir. Çeşitli ağrı kesici ve kas gevşeticiler kullanılabilir. Çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabilir. Hiçbir türdeki fizik tedaviye cevap alınamaması durumunda ameliyat, son seçenektir.”

 

Yorumlar (0)