Bayram tatilinde çam kese böceğine dikkat

Ramazan Bayramı tatilinde açık alanlarda geçirilecek zamanların artış göstereceğini kaydeden Dr. Aslan Yürekli, "Çam kese böceği kritik seviyede solunum yetmezliğine sebep olacak kadar alerjik reaksiyona yol açabiliyor." diyerek uyarılarda bulundu.

SAĞLIK 30.04.2022, 18:40
Bayram tatilinde çam kese böceğine dikkat

Çok yüksek alerjik reaksiyona sahip olan çam kese böcekleri, çamların kozalarından saldıkları tozlar sebebiyle solunum problemleri, alerji, kaşıntı gibi sorunlara yol açabiliyor. 

"Çam ağaçlarından uzak dursunlar"

Bayram tatili sebebiyle açık alanlarda geçirilecek olan zamanların artacağını belirten Dr. Yürekli, yurttaşları çam kese böcekleri ve yol açacağı alerjik reaksiyonlara karşı uyardı. Çam ağaçlarından uzak durulması gerektiğini dile getiren Dr. Yürekli, "Söz konusu böceklere karşı mücadele edilse de tüm Türkiye'deki çam ağaçlarında görebiliyoruz. Çam ağaçlarında yuva yapıyorlar. Yuvalar açıldığı zaman içindeki böcekler etrafa yayılıyor. Bu yuvalardaki tüyler ve böcekler bazı bireylerde alerjik reaksiyon oluşturabiliyor. Ciddi solunum yetmezliği gelişen hastalarımız oluyor. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak için çam ağaçlarından uzak durulmalıdır. Özellikle de alerjik bir bünyeye sahip olan yurttaşlarımızı uyarıyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)