Başkasının HES koduyla seyahat eden şahsın savunması “cenazeden dönüyordum” oldu 

Anadolu kavşağı Kırıkkale’de devam eden salgın denetimleri sırasında başkasının HES koduyla seyahat eden bir şahıs ekiplerin dikkatinden kaçmadı.  

SAĞLIK 15.09.2021, 14:02 15.09.2021, 14:07
Başkasının HES koduyla seyahat eden şahsın savunması “cenazeden dönüyordum” oldu 

Anadolu kavşağı olarak bilinen, ülkenin kesişme noktasındaki Kırıkkale’de salgın denetimleri devam ediyor. Özellikle akşam ve gece saatlerinde sıklaştırılan denetimlerde kurallara uymayan, karantinada olması gerekirken seyahatte olan kişilere rastlanıyor. Dün gece yapılan denetimler sırasında durdurulan bir otobüste HES kodu kontrolü yapıldı. PCR testi pozitif çıkan yolcunun, başkasına ait HES kodunu kullanarak otobüs bileti alıp seyahat ettiği anlaşıldı.  



Karantina bitimine 2 saat kala yola çıktı 

Yolcunun karantinasının bitimine yalnızca 2 saat kaldığı, T.C. kimlik numarası ile anlaşıldı. Denetimi yapan jandarma ekipleri, karantinada olması gerekirken yolculuk yapan hastaya ve otobüs firmasına 4 bin 50’şer TL idari para cezası uyguladı. 



Tokat’tan İzmir’e giden yolcu otobüsünde seyahat öden Ö.S. (56) isimli pozitif yolcunun durumu İl Sağlık Denetim Merkezi ekiplerine bildirildi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kurallarını ihlal eden Ö.S.’yi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait yurtta karantina altına aldı. 



“Cenazeden geliyordum” 

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir cenazeye katıldığını söyleyen Ö.S.’nin cenaze evinde temasta bulunduğu kişilere de “pozitif” olduğu yönünde haber verildi. 

Yorumlar (0)