Bakanlık tek tek açıkladı: 41 maske markası 'güvensiz' çıktı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın sürecinde 335 farklı bireysel koruyucu donanımı denetleyerek, 41 adet güvensiz ürünü tespit etti.

SAĞLIK 19.04.2021, 18:20 20.04.2021, 15:13
Bakanlık tek tek açıkladı: 41 maske markası 'güvensiz' çıktı

Bakanlık, güvensiz olduğu belirlenen 41 maskeye ait marka, model ve seri numaralarının GÜBİS (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi) üzerinden vatandaşlarla paylaştı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce güvenli bireysel koruyucu donanımların piyasaya arzını oluşturmak için denetim ve gözetim faaliyetleri büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

"Hiç kimse vatandaşlarımızın sağlığına kastedemez"

Gerçekleştirilen denetimlerde, güvensizlik şüphesi ile örnekleri alınan ürünler test yapılmak üzere laboratuvara gönderildi. Güvensizlik belirlemeleri, solunum sistemini koruyucu donanımlar sektöründe onaylanmış kuruluş olan laboratuvarlarda ilgili standartlara riayet edilecek şekilde gerçekleşti.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise, "Salgın sürecinde sağlık personellerimizin ve vatandaşlarımızın güvenli ve uygun bireysel koruyucu donanıma erişebilmesi için taviz verilmezken, Bakanlığımız, imal ettikleri ürünlerle vatandaşımızın sağlığına kast eden ve diğer markalarla haksız rekabete girişen şirketlerin ve şahısların takipçisi olmayı sürdürecek.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)