İçişleri'nden 6 belediyeye 'gri pasaport' soruşturması

İçişleri Bakanlığı, 6 belediyenin STK'lar (sivil toplum kuruluşları) ile iş birliği protokolü gerçekleştirilerek, yurt dışına bazı şahısları gönderdiğinin belirlendiğini, buna ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 19.04.2021, 18:50 20.04.2021, 15:13
İçişleri'nden 6 belediyeye 'gri pasaport' soruşturması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, belediyeler üzerinden kamu görevlisi olmayan şahıslara hizmet damgalı pasaport verilerek ülke dışına çıkış yapmalarına yönelik 12 Mart tarihinde başlatılan soruşturma genişletiliyor.

6 belediye soruşturuluyor

Bu çerçevede, İYİ Parti'li Yozgat Yerköy, CHP'li Balıkesir Gömeç, Burdur Yeşilova ve Adıyaman Gölbaşı, AK Parti'li Ordu Korgan, 2019 senesinde kayyum atanan HDP'li Şanlıurfa Suruç belediyelerince 'kültür turu', 'gençlik programları' ve 'folklor (dans) gösterisi' adı altında sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolü gerçekleştirilerek, ülke dışına kişiler gönderildiği belirlendi.

Bahse konu olaylara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Müfettişi görevlendirerek, soruşturma başlattı.

Durduruldu

İçişleri Bakanlığı tarafından, belediyelere olanak sağlayan mevzuatın kötü yönde kullanımının önlenmesi maksadıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme gerçekleşinceye kadar, mahalli idareler tarafından ülke dışına görevlendirilen kamu personeli olmayan şahıslara hizmet damgalı pasaport verilmesi uygulaması geçici bir süreliğine durdurulmuştu. 

Yorumlar (0)