Bakan Koca uyardı: Kasım ve aralık aylarına dikkat!

Aşılama uygulamaları sayesinde Kovid-19'un bir korku unsuru olmaktan çıktığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgının etkisi kırıldı ancak koronavirüs tamamen yok olmadı. Riskli gruplar ve ileri yaştakiler, hatırlatma dozlarını yaptırmalı." dedi. Kamuya dönmek isteyen hekimler için son başvuru tarihini açıklayan Bakan Koca, "Ankara Onkoloji Hastanesi kapanacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

SAĞLIK 27.09.2022, 15:01 28.09.2022, 08:45 Hakan Öksüz
Bakan Koca uyardı: Kasım ve aralık aylarına dikkat!

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgının güncel durumuyla ilgili bilgileri paylaştı. Koronavirüsün tamamen ortadan kalkmadığını fakat etkisini büyük oranda kaybettiğini belirten Bakan Koca, "Şu an iki yıl öncenin aynı döneminde bulunduğumuz yerde değiliz. Bu hastalıkla mücadele ederken ülke olarak deneyim kazandık. Aşılama ve başarılı tedavi uygulamaları sayesinde salgının etkisini kırdık." değerlendirmesinde bulundu.

"Kovid-19, bir korku unsuru olmaktan çıktı"

Koronavirüs salgınının dalgalı bir seyir izlediğini hatırlatan Koca, "Bazı dönemlerde vaka sayıları düşerken bazı dönemlerde artıyor. Örneğin son dönemlerde Avrupa'da gözle görülür bir artış var. Bizde de 3-4 hafta içinde vaka sayılarında artış görülebilir. Daha önce de söylemiştik, koronavirüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Burada aşı uygulamaları büyük önem taşıyor. İleri yaştaki herkese bir kez daha hatırlatma dozlarını yaptırmaları gerektiğini söyleyelim. Riskli gruplar da buna uymalı. Her şeyi göz önünde bulundurunca artık Kovid-19'un bir korku unsuru olmaktan çıktığını görüyoruz." dedi.

"Vakalarda artış görülebilir"

Birincil aşılamada ulaşılan yüksek oranın, kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Bakan Koca, "Vatandaşlarımız, salgın döneminde her türlü uyarımızı dinledi. Aşı yaptırma konusunda sıkıntımız yok. Riskli gruplar ve ileri yaştaki kişilerin de hatırlatma dozu yapması önemli. Bunun dışında geriye bir sorun kalmıyor. Kasım ile aralık aylarına dikkat edelim, vakalarda artış görülebilir. Bütün ailem de tıpkı benim gibi TURKOVAC aşısı yaptırdı. Aşının yan etkilerini de izliyoruz. Şimdiye kadar önlem gerektirecek bir durum yaşanmadı." ifadelerini kullandı.

Kamuya dönmek isteyen hekimler için son başvuru tarihi!

Kamu hastanelerine dönme talebinde bulunan doktorların durumuyla ilgili soruyu da cevaplayan Koca, "29 Eylül Perşembe günü başvurular sona erecek. Şimdiye kadar başvuruda bulunan hekim sayısı 7 bini aştı. Son iki gün kala taleplerin yoğunlaşacağını düşünüyoruz." dedi. 

Ankara Onkoloji Hastanesi kapanacak mı?

Etlik Şehir Hastanesinin açılmasının ardından Ankara Onkoloji Hastanesinin durumunun ne olacağını da açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Onkoloji Hastanesi aynı şekilde kalacak, kapanma yok. Hasta kabulü sürecek. Bazı çevreler ısrarla dillendirse de hastaneyi kapatmayacağız. Belki kapasite konusunda değişiklikler yapılabilir. Hastanelerin bulunduğu binalar, sadece sağlık amacıyla kullanılacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)