DSÖ'den müjdeli haber geldi

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, koronavirüsün yeni bir varyantı daha ortaya çıkmazsa pandeminin yakın zamanda bitebileceğini ifade etti.

SAĞLIK 19.09.2022, 19:05
DSÖ'den müjdeli haber geldi

İzlanda medyasına konuşan Kluge, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un 'koronavirüs pandemisinde bitiş çizgisinin görüldüğüne' ilişkin açıklamalarını yorumladı.

Ghebreyesus'un açıklamalarına tamamen katıldığını kaydeden Kluge, "Yeni bir varyant ortaya çıkmazsa pandemi yakın dönemde bitebilir. Bu hususta umutlu olmalıyız." diye konuştu.

Kluge, yaklaşan kış mevsimi öncesi herkese yeni bir kuvvetlendirici doz COVID-19 aşısı yaptırması önerisinde bulunarak, "Yeni varyantları hızlı bir şekilde tanımlayabilmek için iyi bir takip de çok önemli." dedi.


(Kluge)

Ghebreyesus ne demişti?

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, geçtiğimiz 14 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, "Pandemiyi bitirmek için hiç bu denli iyi bir durumda olmamıştık. Pandeminin sonunu görüyoruz ancak henüz orada değiliz." demişti.

COVID-19 ile mücadelede bitiş çizgisine varıldığı görüşünü aktaran Ghebreyesus, "Bu durumda yapılacak en kötü şey ise durmaktır. Çok daha hızlı bir şekilde koşmalı ve bitiş çizgisini geçmeliyiz. Eğer bu fırsatı şimdi değerlendirmezsek çok daha fazla belirsizlik, ölüm ve varyant risklerine sebep oluruz." sözlerini sarf etmişti. 

Öte yandan Ghebreyesus, DSÖ mensubu ülkelere risk grubu altındaki insanların tamamını aşılama ve yüzde 70'lik aşılama hedeflerini tutturma çağrısını tekrarlamıştı.

Yorumlar (0)