Bakan Koca: Hasta sayısı artıyor, tedbirlere uyun!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiğini belirterek, herkesin tedbirlere riayet etmesi gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK 25.09.2020, 12:01 25.09.2020, 12:08
Bakan Koca: Hasta sayısı artıyor, tedbirlere uyun!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) rakamlarında yaşanan düşüşün sürdürülebilir olmadığını belirterek, hasta sayısının artış gösterdiğini söyledi.

Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın her yerde aynı oranda olmadığını ifade etti. 

"Samsun'da bir ay öncesine göre azalma var"

Sağlık Bakanı, Samsun'da son bir haftada, bir ay öncesine kıyasla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artışında üçte bir oranında azalma görüldüğünü kaydetti. 

Koca, Türkiye'de son bir haftadır gerçekleştirilen yoğun denetimler ile alınan önlemler sayesinde vaka artış hızının kontrol altında tutulduğunu belirtti.

"60 yaş üstü vakalar fazla"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslılarının taramasını ortalama 13 saate kadar düşürdüklerini aktaran Koca, Samsun'a ilişkin verileri de açıkladı.

Koca, Samsun'da son bir haftada yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslılarının taramasını 9 saate kadar düşürdüklerini söyledi. 

Samsunlulara uyarıda bulunan Koca, şehirde 60 yaş üstü vakaların fazla olduğunu ifade etti. 

"Kurallara uyulmadı"

Koca, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hafife alındığını ve "maske, mesafe ve hijyen" kurallarına uyulmadığını belirterek, Türkiye'nin yeniden istenmeyen bir tablo ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Vatandaşlara çağrı yapan Koca, bütün şehirlerin önlemlere ciddi şekilde riayet etmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 1.721 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. 74 kişi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Son bir günde iyileşen hasta sayısı 1.241 oldu. Türkiye genelinde son bir günde 113 bin 317 test uygulandı.

Türkiye'de ağır hasta sayısı 1.573 olarak açıklandı. 

Yorumlar (0)