Bakan Koca “Devletin tüm imkanları seferber edildi” diyerek açıkladı

Depremzedeler için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Milletimizin dünya milletleri içindeki ayırıcı vasfını bir kez daha ortaya koyduk” dedi.

SAĞLIK 04.02.2024, 17:36 Şeyda Gül
Bakan Koca “Devletin tüm imkanları seferber edildi” diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güne acı bir haberde uyandıklarını söyledi. Hatay'dan kalkan emniyet teşkilatına ait helikopterin Gaziantep Nurdağı Kartalköy mevkiinde kaza geçirdiğini ve 2 pilotun şehit olduğunu hatırlatan Bakan Koca, yaralı kurtulan teknisyenin ameliyatının ortopedi ve beyin cerrahi uzmanları tarafından 08.30'da tamamlandığını belirtti. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yoğun bakımında tedavisine devam edildiğinin bilgisini veren Bakan Koca, “Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı teknisyene de şifa diliyorum. Emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Devletin bütün imkanları sizler için seferber edildi

Türkiye'nin ve bölgenin en büyük sağlık kampüslerinden Gaziantep Şehir Hastanesi'nin açılış töreni için bir arada olduklarını belirten Bakan Koca, büyük felaketin üzerinden 1 yıl geçmiş olduğunu anımsattı. Aradaki günlerin her birini bölgenin insanı için acıları azaltıcı, umutları yeşertici hizmet günleri olarak değerlendirmeye gayret ettiklerini anlatan Bakan Koca, devletin bütün imkanlarının depremzedeler için seferber edildiğini vurguladı. “Milletimizin dünya milletleri içindeki ayırıcı vasfını bir kez daha ortaya koyduk. Millet ve devlet yekpare bir bütündür. Büyük acılar yaşasak da hayatın devamı için umutla gayretin şart olduğu şuuruyla hareket ettik” diyen Bakan Koca, yaraları büyük ölçüde sarmış durumda olduklarını dile getirdi. Depremde kaybettiğimiz canları tekrar rahmetle andığını ve hatıraları önünde tekrar saygıyla eğildiğini aktaran Bakan Koca, “Bölgede yaptığımız ve yapacağımız tüm yatırımlar ile vereceğimiz hizmetler onların hatırasına layık olabilmek çabasının sizlerin ihtiyacına en iyi şekilde cevap verebilme sorumluluğunun eseridir” ifadelerini kullandı.

Nurdağı ve Oğuzeli’ne müjdeli haber geldi

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde sağlıkta 2003'ten bu yana milletçe kat ettikleri mesafenin herkesin malumu olduğunu dile getirdi. Bu gelişmenin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şimdi bir ivme daha kazandırdığını kaydeden Bakan Koca, 2003'ten bu yana aralarında dünyanın en büyük sağlık kampüslerinin de bulunduğu 761 hastane, 119 ADSM, 2 bin 778 birinci basamak sağlık tesisinin hizmete açıldığını vurguladı. “Milletimiz sağlığa verdiğiniz bu önem için size müteşekkir. Gaziantep'te bugüne kadar 2003'ten bu yana yaklaşık 22 milyarlık sağlık yatırımı yapıldı. 27'si hastane olmak üzere 110 sağlık tesisi hizmete açıldı” diyen Bakan Koca, sağlık çalışanı sayısının 8 katına çıktığını ifade etti. Bugünkü açılışın akabinde Nurdağı ve Oğuzeli Devlet hastanelerini önümüzdeki 3 ay içinde hizmete açacaklarının müjdesini veren Bakan Koca, inşaatı devam eden 400 yatak Nizip Devlet Hastanesini, 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi ek binasını ve 300 yataklı Gaziantep Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini de hızla tamamlayarak hizmete sunacaklarını söyledi.

Sağlıkta yapılan en büyük yenilik, atılan en ileri adımdır

Gaziantep merkezi ve ilçelerindeki birinci basamak sağlık tesisi projelerine yenilerini eklemeye devam ettiklerini belirten Bakan Koca, 2023 yılı yatırım programına alınan 500 yataklı Şehitkamil Devlet Hastanesi ile İslahiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başta olmak üzere önümüzdeki dönem yeni sağlık yatırımlarını tamamlama kararlılığı içinde olduklarını vurguladı. Şehir hastaneleri Cumhuriyetimizin 100 yılı boyunca sağlıkta yapılan en büyük yenilik, atılan en ileri adımdır. Şehir hastanelerimiz Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği tüm uzmanlıklarla tüm imkanların bir araya getirildiği sağlık üstleri olduğunu anlatan Bakan Koca, bugün bunların en yenisinin burada açılmakta olduğunu aktardı. Hatay, Malatya, Van şehir hastanelerinin yapımıyla büyük şehirlerimizin her biri şehir hastanesine kavuşmuş olacağını duyuran Bakan Koca, Türkiye'nin ve bölgenin en büyük sağlık kampüslerinden olan Gaziantep Şehir Hastanesi 1875 yatak kapasitesine ve 680 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlattı. Bakan Koca, bünyesinde 636 yataklı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, 170 yataklı Onkoloji Hastanesi, 498 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 205 yataklı Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 48 yataklı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi bulunduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)