Bakan Koca'dan antibiyotik uyarısı

Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası dolayısıyla paylaşımda bulunan paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yanlış antibiyotik kullanımıyla ilgili uyarıda bulundu. İşte Bakan Koca'nın paylaşımı...

SAĞLIK 18.11.2022, 19:51 20.11.2022, 08:03 Hakan Öksüz
Bakan Koca'dan antibiyotik uyarısı

Antibiyotiklerin yanlış kullanımı nedeniyle her yıl milyonlarca kişi, çeşitli rahatsızlıklar yaşıyor. Her hastalığın tedavisinde antibiyotiklerin kullanılamayacağını belirten uzmanlar, bunun için doktor tavsiyesinin şart olduğunu kaydediyor. Yanlış antibiyotik kullanımından dolayı karaciğer fonksiyonlarında bozulma, böbrek yetmezliği, obezite ve alerji gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

18-24 Kasım, "Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası" olarak kutlanıyor

Yanlış antibiyotik kullanımına dikkat çekmek için her yılın 18 ile 24 Kasım arası, "Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası" olarak ilan edildi. Bu hafta içinde antibiyotik kullanımı ile ilgili farkındalığı artırıcı yayınlar paylaşılıyor. 

Bakan Koca: "Tavsiye edilmedikçe kullanmayın"

Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası dolayısıyla Twitter'dan mesaj paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uyarılarda bulundu. Bakan Koca, doktor tarafından tavsiye edilmedikçe antibiyotiklerin kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)