Aşı karşıtlarının İstanbul’da düzenleyeceği mitinge izin verilmedi 

11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de düzenlenmesi beklenen aşı karşıtı eyleme İstanbul Valiliği tarafından izin verilirken Maltepe Kaymakamlığı tarafından “Covid-19 salgını tedbirleri” kapsamında izin verilmedi.  

SAĞLIK 09.09.2021, 16:13 10.09.2021, 12:30
Aşı karşıtlarının İstanbul’da düzenleyeceği mitinge izin verilmedi 

Türkiye, koronavirüs salgınına karşı en büyük tedbirlerden olan aşılama konusunda başarılı şekilde ilerliyor. Bugün itibarıyla ülkede uygulanan toplam doz miktarının 100 milyon dozu geçtiği duyurulurken aşı karşıtı grupların sesi daha fazla yükselmeye başladı. Sosyal medya üzerinden uzun süredir örgütlenen aşı karşıtları, bir süredir de fiziki miting yapmak için hazırlık yapıyordu. 

İstanbul Valiliği, mitinge izin verdi 

Aşı karşıtı grupların İstanbul Maltepe’de yapacağı miting için İstanbul Valiliği ile iletişime geçtiği ve Valilik’in de buna izin verdiği duyurulmuştu. İki gün sonraki eylem için hazırlıklarını hızlandıran gruba Maltepe Kaymakamlığı tarafından izin verilmemesi, ikilim oluşmasına sebep oldu. 



Bulaş riski sebebiyle mitinge izin verilmedi 

Maltepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bulaş riski olduğu için mitinge izin verilmedi. Kaymakamlık, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı’nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe miting alanında ‘Anayasayı koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor’ konulu bir miting düzenleneceği yönünde paylaşımlar ve haberler yapıldığı belirlenmiştir. Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi isteğiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza başvuru yapılmış ancak bu mitingin bulaş riskini artıracağından ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceğinden dolayı izin verilmemiştir.” şeklinde yaptığı açıklama ile mitinge izin verilmeyeceğini duyurdu. 

Yorumlar (0)