21 yaşındaki genç, Apple'da ekranı yakan bir açık keşfetti

Mersin'de YouTube, Google ve Apple gibi dünya devi şirketlerin açıklarını bulmasıyla tanınan teknoloji meraklısı Çayan Temel (21), İphone telefonlarda ekranı yakma derecesine getiren yeni bir açık keşfetti. Açığı paylaştığını açıklayan Çayan Temel, açığın kapatılması açısından Apple'ın henüz herhangi bir sonuca ulaşamadığını ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.09.2021, 16:20 10.09.2021, 16:12
21 yaşındaki genç, Apple'da ekranı yakan bir açık keşfetti

21 yaşındaki teknoloji meraklısı Çayan Temel, YouTube, Google ve Apple gibi dünya genelinde ünlü teknoloji devlerinde keşfettiği açıklarla pek çok defa gündeme geldi. 

“3 aydır açık kapatılamadı”

Apple'de 13, Google’da 13 ve YouTube’da 1 açık olmak üzere pek çok defa açık keşfeden Temel, Apple’daki açık sayısını 14'e çıkardı. Ancak Temel’in keşfettiği 14’üncü açığın, telefon kullanıcılarına garanti kapsamına girmeyen ve ciddi derecede ekonomik zarar verebilecek türden olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Temel, şunları söyledi:

“Apple’da bulduğum 14. açık, bütün Iphone modellerinin en güncel sürümü dahil olmak üzere bütün mobil cihazlarda ekranları yakıyor ve patlatıyor. Yani ekranları işlevsiz bir duruma getiriyor. Böyle bir şey keşfettim, Apple ile görüşmelerimi yaptım. Apple ile yaptığım 3 aylık görüşmeler sonunda henüz açığı kapatamadılar. Devamlı iletişim halindeyiz, son 1,5 ay içinde özellikle açığı devamlı erteliyorlar" 

"Kullanıcıların zarar görmesine yol açabilir” 

Bu açık nedeniyle kullanıcıların çok ciddi derecede etkilenebileceğini belirten Temel, "Bu açık kullanıcıların zarar görmesine yol açabilir. Bunu Apple'a bildirmeme rağmen henüz hatayı kapatamadılar. Ipad, Iphone ve İpod’larda yaşanabilen bu açık, şu an hâlâ aktif durumda. Bu, bütün kullanıcıların karşılaşabileceği ve ekran ayarları ile ilgili bir açık. Yanlışlıkla yaptıkları bu işlem sebebiyle telefonlarını yakabilirler. Ayrıca bu durum garanti kapsamı içinde de yer almıyor. Böyle bir hata ile karşılaşırsanız eğer bunun ücretini cebinizden ödemeniz gerekebilir. Bu istemediğimiz bir durum. Bu hata yapıldığında belli bir sürenin ardından ekranınız kararıyor, ardından 'çıt' diye küçük bir ses gelerek ekranınız işlevsiz bir duruma geliyor. Pek çok kez ekrana sistem tarafından zıt komutlar gönderiliyor, ekran bu gönderilen zıt komutları aynı anda karşılayamıyor ve milyonlarca komut gönderildiği için aynı anda ekran bunu desteklemiyor ve yanıyor" açıklamasını yaptı.

Temel, açık yüzünde kendi ekranının yandığını ve anlaşmalı bir telefoncudaki test cihazlarında da aynı işlemi işlemi yapınca yine aynı sonuca ulaştığını aktardı.

Yorumlar (0)