Anne sütünde koronavirüse karşı etkili antikor tespit edildi

İsrail’de, Tel Aviv Üniversitesi’nde koronavirüs aşısı olmuş 10 gönüllü anne ile yapılan araştırmada, anne sütünde antikor tespit edildiği açıklandı.

SAĞLIK 10.03.2021, 17:49 11.03.2021, 11:47
Anne sütünde koronavirüse karşı etkili antikor tespit edildi

İsrail’de, Tel Aviv Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmada,  koronavirüs aşısı yaptıran annelerin sütünde virüse karşı etkili antikor tespit edildi. Tel Aviv Üniversitesi ve Tel Aviv Sourasky Sağlık Merkezi tarafından yapılan çalışmanın sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

10 gönüllü anne

Koronavirüs aşısı olmuş 10 gönüllü anne üzerinde yapılan araştırma sonrası, alınan tahlillerde çıkan sonuçlar kamuoyuna aktarıldı.

Kovid-19 aşısı olan 10 gönüllü anne üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını, Tel Aviv Üniversitesi ve Tel Aviv Sourasky Sağlık Merkezi kamuoyu ile paylaştı.

Araştırma sürecinde iki doz koronavirüs aşısı olan annelerden 4 farklı tarihte kan ve süt örnekleri alınarak laboratuvara gönderildi. Test sonuçlarında ise aşı olan annelerin sütünde koronavirüse karşı koruma sağlayan antikor tespit edildiği açıklandı.

Değerlendirme aşamasındaki çalışma için araştırma ekibi, bu anne sütündeki antikorun, bebekleri koronavirüse karşı koruyabileceğine dikket çekti. 

Yorumlar (0)