Adana’daki sağlık çalışanları, şiddete karşı bir araya geldi: “Gerekirse biz de vuracağız” 

Test sonucu pozitif çıkan hastaya ilaç götürmek isteyen sağlık çalışanları, mahallelinin saldırısına uğradı. Şahıslar gözaltına alınırken sağlık çalışanları da şiddete karşı bir araya geldi. 

SAĞLIK 01.10.2021, 09:01 02.10.2021, 10:29
Adana’daki sağlık çalışanları, şiddete karşı bir araya geldi: “Gerekirse biz de vuracağız” 

Adana Seyhan’da yaşanan olayda, filyasyon ekibinde olan Diş Hekimi Mehmet Ali Mehmet, sağlık görevlisi Şule Kuşdemir ve şoför Hanifi Aslan, PCR testi pozitif olan 63 yaşındaki bir hastaya ilaçlarını götürmek için yola çıktı. Hastanın yaşadığı mahalleye göre görevliler, mahalleli tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Darp edilen sağlık çalışanları, vatandaşların araya girmesiyle kızgın kişilerin elinden kurtarıldı. 

Soluğu polis merkezinde aldılar 

Olay yerinden hızla ayrılan filyasyon ekibi, soluğu polis merkezinde aldı. İhbar üzerine mahalleye giden ekipler, saldırganları gözaltına aldı. Aldıkları yaralar sebebiyle gece boyunca Seyhan Devlet Hastanesi’nde tedavi altında kalan filyasyon ekibi, sabahın erken saatlerinde taburcu edildi. 



“Bize karşı saldırılar son bulmuyor” 

Saldırı hakkında konuşan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, şunları aktardı: “Filyasyon ekibine saldıran ve hatta kendilerini öldürmeye çalışan hadsiz zihniyetleri ve aymazları kınıyoruz. Öte yandan belirtmek isterim ki koronavirüs vakalarında artışın yaşandığı, yoğun bakımların tamamen dolduğu, sağlık çalışanlarının izinlerinin iptal edildiği ağustos ayında da bize karşı şiddet hiç son bulmadı. Büyük fedakarlıkla işlerini yapan sağlık çalışanları, ağustos ayı boyunca 16 şiddet vakası ile karşı karşıya geldi. Toplamda 39 saldırgan tarafından gerçekleştirilen 16 saldırıda 36 sağlık çalışanımız mağdur oldu ve yaralandı.” 

Sağlık çalışanlarına şiddet, her gün artıyor 

Nennioğlu: “Ağustos ayındaki şiddet, haziran ve temmuz aylarındaki şiddete göre artmıştı. İlgili kurumların harekete geçmemesi, cezai müeyyidelerin uygulanmaması, gerekli önlemlerin alınmaması gibi durumlar sebebiyle şiddetin boyutu her geçen gün artıyor. Tüm bunlar ise saldırganları cesaretlendiriyor. Biz, Sağlık-Sen olarak şiddete karşıyız ve buna karşı her an savaşıyoruz. O gün ben şehir dışındaydım ama döner dönmez bu konuda bir ekip kurduk. Bize dayak atana gerekirse biz de atacağız. Çünkü arkadaşlarımız her gün tehdit altında.” 

Yorumlar (0)