Mindulle Tayfunu Japonya’ya ulaştı

Japonya bir süredir beklenen ve ülkenin güneyi ile doğusunu olumsuz etkileyeceği tahmin edilen Mindulle Tayfunu ile tanıştı. Tayfunun etkisi altında olan ülkede tren ve uçak seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

DÜNYA 01.10.2021, 09:24 02.10.2021, 10:31
Mindulle Tayfunu Japonya’ya ulaştı

Tayfun ve kasırgalan sıklıkla oluştuğu bir coğrafyada bulunan Japonya, şimdi de Mindulle Tayfunu ile başa çıkmaya çalışıyor. Günlerdir yapılan uyarıların ardından tayfun Doğu Çin Denizi’ne doğru ilerleyerek Japonya’nın Honşu Adası’nın güney kısımlarında etkisini göstermeye başladı.

Pasifik Okyanusu’nda oluşan tayfunun saatte 180 kilometre hızla ilerleyerek, yaklaşık 10 metre yüksekliğinde dev dalgalar oluşturması bekleniyor.

Tüm tedbirler alındı

Japonya’nın tek kamu yayıncısı olan NHK'nın bildiridğine göre, Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan 120'den fazla uçak seferi ile İbaraki ve Çiba eyaletlerindeki tren seferlerinin tayfunun ülkeye gelmesi nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Kanto bölgesinin güneydoğusundaki bulunan İzu adası kıyılarına, büyük dalgalar vururken, bölge halkı toprak kayması, sel basması ve nehir taşkınlarına karşı yetkililer tarafından uyarıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı da, Honşu'nun kuzeyine yönelecek tayfunun Tokyo ve çevre eyaletlerinde etkili olacağını bildirdi.

Yorumlar (0)