9 aylık Tuğba Nur, koronavirüse yenik düştü

Kalp sorunu sebebiyle Mersin’den Ankara’ya nakledilen 9 aylık Tuğba Nur Sarı, hastanede koronavirüse yakalanarak yaşamını yitirdi.

SAĞLIK 03.08.2022, 16:30
9 aylık Tuğba Nur, koronavirüse yenik düştü

Kalp rahatsızlığı sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi’ne getirilen 9 aylık Tuğba Nur bebek, tedavisi devam ederken koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti. Tuğba Nur’un ölüm haberi ailesini yasa boğdu. Kızının 1 hafta önce koronavirüse yakalandığını belirten baba Mehmet Yasin Sarı, hastanenin bu konu hakkında kendilerine detaylı bilgi vermediğini öne sürdü. 

“Bize hiçbir bilgi verilmedi”

Yaşanan acı olaya ilişkin görüşlerini paylaşan Mehmet Yasin Sarı, “Kızımın kalbinde delik vardı. Bir süredir Mersin’de tedavi görüyordu, ardından Ankara’ya getirdik. Bir de ameliyat geçirdi. Tedavi süreci devam ederken koronavirüse yakalandı. Ancak koronavirüse yakalandığı süreçte hastane tarafından bizlere detaylı bilgi verilmedi. Biz kendilerine soru sorduğumuzda, ‘Siz Mersin’e dönün, biz gerekli bilgileri sizinle paylaşacağız’ dediler. Kendilerini her gün aradım, sordum. Kızımı entübe etmişler. Bizim konu hakkında hiçbir bilgimiz olmadı. Kızımın öğle saatlerinde kalbi duruyor, bize hiçbir bilgi verilmiyor. Bunu nasıl yaparlar, anlayamıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Kızım daha 9 aylıktı”

İçinin rahat etmemesi sebebiyle yeniden Mersin’den Ankara’ya döndüğünü dile getiren Sarı, “Akşam saatlerinde evden çıktım tekrar Ankara’ya geldim. Kızımı görmek istedim, çünkü içim rahat etmiyordu. Akşam yetkililer ile görüşmeye geldim, ‘Maalesef kızınız hayatını kaybetti’ dediler. Bu nasıl iştir? Lütfen herkes elini vicdanına koysun. Bizim burada içimiz yanıyor. Kızım daha 9 aylıktı” şeklinde konuştu. 

“Bir anne için bundan daha büyük acı yok”

Anne Fatma Sarı da konuya ilişkin hastaneden hiçbir bilgi alamadıklarını dile getirerek, “Bizi ne bir arayan ne de bir soran oldu. Biz Mersin’den çıkıp geldiğimizde kızımın hayatını kaybettiğini öğrendik. Hastaneye geldiğimizde bize bu bilgiyi verdiler. Kızımı son kez görme imkânım bile olmadı. Yaşadığımız acının tarifi yok. İçimiz yanıyor. Henüz daha 9 aylık olan çocuğumu kaybettim. Bir anne için bundan daha büyük acı yok” dedi. 

Yorumlar (0)