81 ilin valisine koronavirüs uyarısı!

Türkiye'de artış gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının azaltılması amacıyla kontrollerin yoğunlaştırılması, tedbirleri dikkate almayan yerlere ceza kesilmesi ve vatandaşın gerekli yerlere ihbar yapabilmeleri için 81 ilin valisine uyarıda bulunuldu.

SAĞLIK 25.06.2020, 09:09
81 ilin valisine koronavirüs uyarısı!

81 ilin valisine, emniyete ve jandarmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla lokanta, kafe, restoran ve konaklama yerlerinin kontrolü hakkında bir yazı gönderildi.

Söz konusu yazıda, 30 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 1000'in altına düştüğü, normalleşme sürecine geçiş yapılmasıyla beraber vaka sayılarının artış gösterdiği ifade edildi. 

Yazıda, vaka sayılarında görülen artışın tedbirlere dikkat edilmemesi nedeniyle ortaya çıktığı kaydedildi. 

Özellikle sosyal mesafe kuralı gibi riayet edilmesi gereken kuralların ihlâl edildiğine ilişkin bazı görüntü ve bilgilerin İçişleri Bakanlığına ulaştığı belirtilen yazıda, lokanta, kafe, restoran ve konaklama yerlerinin haftada en az iki defa kontrol edilmesi, akşam vaktinde kalabalıklaşan ve eğlence mekânı haline gelebilecek yerlerde kontrollerin artırılması gerektiği bildirildi. 

Yazıda, vatandaşlara tedbirlere dikkat etmeyen yerleri 156, 155 ve 112 numaraları ile irtibata geçerek ihbar edebileceklerine ilişkin bilgi verilmesi, bu konuda gerekli anonsların gerçekleştirilmesinin sağlanması, söz konusu ihbarlara gecikme olmadan müdahalede bulunulabilmesi için bütün kolluk birimlerinin uyarıda bulunulması, önlemlere riayet etmeyenlere kanun doğrultusunda para cezası kesilmesi gerektiği ifade edildi. 

Bakanlık, Türkiye genelinde, 22 ve 23 Haziran günü gerçekleştirilen denetimlerde maske takma zorunluluğunu ihlâl eden 7 bin 17 kişiye idari işlem uygulandığını bildirdi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinden biri olan maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin bakanlık tarafından valiliklere talimat yollandığı anımsatılan açıklamada, 62 şehrimizde yaşamın bütün alanlarında, 12 şehrimizde ise market, AVM, restoran, kuaför ve kafe gibi kalabalık yerlerde, 7 şehrimizde ise belirli sokak ve caddelerde maske takılmasının zorunlu olduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)