Gazeteler sofra bezine değil, sanata dönüştü!

İzmir'de yaşayan bir resim öğretmeni, eski gazetelerle renkli süs eşyaları oluşturuyor. Selen Çamlıbel, senelerdir okuduğumuz gazeteleri sofra bezine değil, sanata dönüştürmeyi istediğini söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 25.06.2020, 09:31
Gazeteler sofra bezine değil, sanata dönüştü!

İzmir'de ikamet eden resim öğretmeni Selen Çamlıbel, ince çubuk ve eski gazeteleri kullanarak renkli süs eşyaları oluşturuyor. 

Mordoğan Halk Eğitim Merkezi'nde resim öğretmeni olarak çalıştığı öğrenilen Çamlıbel'in "Afro Heykel" adlı süs eşyaları herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. 

Söz konusu süs eşyalarının farklı yerleri süslediği görülüyor.

Genç kadın, çocukluk döneminden beri gazete okumaktan keyif aldığını belirterek, eski gazeteleri tasarım yaparak sanata dönüştürdüğünü ifade etti. 

Çamlıbel, geri dönüşümü olduğu gibi sanat haline getirmeyi hedeflediğini kaydederek, çalışmalarını ortaya çıkarmak amacıyla ilk başta eski gazeteleri keserek kamışa dönüştürdüğünü söyledi.

Söz konusu kamışlara bant ve tutkal aracılığıyla anatomik biçimini vermesinin ardından şekillendirme aşamasına geçtiğini aktaran Çamlıbel, daha sonra da akrilik boya ile renklendirmeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Çamlıbel, tasarımlarında daha çok Türk motifleri ile Afrika ve tezhip desenlerinden yararlandığını kaydederek, küçük boyutlu bir heykeli oluşturmanın iki ya da üç gün, büyük boyutlu bir heykeli oluşturmanın ise on ile on dört gün aldığını ifade etti.

Sergi açmayı hedeflediğini aktaran Çamlıbel, senelerdir okuduğumuz gazeteleri sofra bezine değil, sanata dönüştürmeyi istediğini aktardı.

Yorumlar (0)