Zorunlu trafik sigortalarında tarihi artış!

Türkiye'de trafik sigortası poliçe limitlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor. 2024 itibariyle her ay yüzde 2 artan primler, Ocak ayı itibariyle tarihi seviyesine ulaşacak.

OTOMOTİV 14.12.2023, 09:32 15.12.2023, 13:28 Buse Önder
Zorunlu trafik sigortalarında tarihi artış!

Türkiye'de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaparak trafik sigortası poliçe limitlerinde önemli güncellemeler getirdi. Trafik sigortalarında her ay yüzde 2 yapılan artış 2024 yılından itibaren yüzde 5 olarak uygulanması kararı alındı. 2024 yılı Ocak ayından itibaren, trafik sigortası primleri her ay yüzde 5 oranında artacak.

Mayıs 2024 tarihinden sonra hasar maliyet endeksi hesaplamalarında çeşitli oranlarda artışlar yapılacak.

Sigorta şirketleri ne kadar ödeyecek?

Kurul ayrıca, kaza anında ödenecek maksimum miktarlarda da artışa gitti. Herhangi bir kaza durumunda kişi başına sağlık gideri, sakatlanma ve ölüm durumlarında ödenecek miktarlar da yükseltildi.

Herhangi bir kaza anında kişi başına sağlık gideri, sakatlanma ve ölümde 1.8 milyon lira, İnsan Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlarda 9 milyon lira, Eşya Taşımada Kullanılan Motorlu Araçlar, Römork ile iş makineleri için 18 milyon lira, Tarım Araçları ile Özel Amaçlı Araçlarda 9 milyon lira, Motosiklet ve Yük Motosikletinde 5.4 milyon lira olarak belirlendi. 

Maddi hasarlar için araç başına belirlenen maksimum ödeme miktarı ise 200 bin liradan 400 bin liraya çıkarılarak yüzde 67'lik bir artış yapıldı.

Bu değişikliklerle birlikte, trafik sigortası poliçe limitleri ve ödeme miktarları konusunda yapılan tarihi artışlar, sigorta sektöründe yeni bir döneme girildiğinin sinyallerini veriyor.

Yorumlar (0)