Yerli otomobille Bilişim Vadisi'ne ilgi arttı

Türkiye'nin Otomobili'nin merkezinin Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde yer almasıyla birlikte otomobilin tanıtımının gerçekleştirildiği aralık ayından bu zamana dek vadide bulunmak isteyen firmaların sayısı yüzde 50 arttı.

OTOMOTİV 03.08.2020, 01:25
Yerli otomobille Bilişim Vadisi'ne ilgi arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOGG'un 2019 sonunda tanıtımını yaptığı ve temmuz ayında Bursa'da temeli atılan yerli ve milli ilk otomobil fabrikasıyla birlikte merkezin bulunduğu Bilişim Vadisi'nde de hareketlilik yaşanıyor.

Vadi'nin bulunduğu Kocaeli ile birlikte fabrikanın bulunduğu Bursa bölgesinde otonom ve elektrikli araçlara ilişkin bir ekosistem oluşuyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun paydaşlarından olup üretim süreçlerinde bulunmak isteyen firmalar, Bilişim Vadisi'ne gelip tek tek ofislerini açmaya başladı.

Tedarik sanayisinde dönüşüm...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya dair yaptığı değerlendirmede Avrupa'nın ilk doğuştan elektrikli SUV modelini 2022'nin son çeyreğinde banttan indirmeyi hedeflediklerini kaydederek elektrikli çevreye kirletmeyen bir mobilitenin hayata geçirilmesinin tedarik sanayindeki dönüşüm için önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

"100 milyon liralık fon"

Bakan Mustafa Varank, vadide teknoloji tabanlı bir girişimciliğin merkez haline getirilmek istendiğini ifade ederek, 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurulması amacıyla çalışmalara başlandığını kaydetti.

Yorumlar (0)