Yeni nesil Nissan Qashqai tanıtıldı

Nissan, Avrupa ve Türkiye pazarında C-SUV segmentinde etkinlik gösterirken, Qashqai modelinin 3. jenerasyonunun lansmanını yaptı. An itibarıyla Avrupa'da 3 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan Qashqai, yeni jenerasyonunda da iddialı olmayı hedefliyor.

OTOMOTİV 19.02.2021, 01:47 20.02.2021, 09:56
Yeni nesil Nissan Qashqai tanıtıldı

Markanın diğer yeni modellerinde olduğu gibi köşeli kıvrımlara sahip bir tasarım dilini devam ettiren Qashqai, elektrikli Ariya ve yeni X-Trail'dan izler taşıyor. Tek ve çift parçalı farlar ve plakalık bölümüne kadar inen ön panjur oldukça dikkat çekici görünüyor. Kaputun kenar bölgeleri, 2. jenerasyondaki gibi şişkin tasarlanmış.

Aracı boydan boya saran plastik korumalar, yan ve tavan aynalarıyla birleşince, aracı daha alçak yükseklikteymiş gibi gösteriyor. Modelde jantlar ilk kez 20 inç boyutuna ulaşmış durumda.

Arka bölümünde 2. jenerasyondan izler taşıyan modelde, LED stop'ları yanlara doğru uzanıyor. Tavanında spoiler ve yüzgeç anten bulunan Qashqai, tamponunda gri renkli korumalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

İç bölümde daha modern bir görünüm kazanan modelde, dijital gösterge paneline geçiş sağlanmış. Kapı içlerinde kullanılan ayna ve cam kumandaları oldukça şık görünüyor. Dokunmatik ekran panelinin alt bölümünde fiziksel tuşların da tercih edilmiş olması ise oldukça ilginç. Aynı şekilde, havalandırma kumandalarında da aynı anlayış devam ettirilmiş. Aracın bagaj hacminin önceki nesillere göre 50 litre arttığını da ekleyelim.

Deri koltukların yanında 10,8 inç boyutunda ekran, temassız şarj istasyonu, ısıtma destekli direksiyon simidine ek olarak; elektrikli, ısıtmalı, hafızalı ve masaj yapma özellikli ön koltuklar bulunuyor.

'ProPilot' adlı yardımcı sistem ile hız sabitleme sistemini sunan araç, yoğun trafikte yarı otonom bir sürüş deneyimi sunuyor. Güvenlik tarafında ise ön koltuklar arasına konumlandırılan hava yastıkları öne çıkıyor. 

Qashqai, 3. nesil ile birlikte dizel motorlara veda ediyor. Avrupa pazarında satılacak olan benzinli motorlar ise hibrit olacak. 140 ve 158 hp güç ve 270 Nm’ye kadar tork üreten ünite, CVT ya da manuel şanzımanla satın alınabilecek. Modelin en kuvvetli olanı, dört tekerlekten de çekiş seçeneği sunuyor olacak.

Modelin asıl yeni motoru ise 'e-Power' armalı arabada. Söz konusu araçta 190 hp güç ve 330 Nm tork üretebilen elektrik motoru, gücünü iki tekerleğe aktarıyor.















 

Yorumlar (0)