Toyota’nın hibrit araçlarına yoğun talep oluştu

Toyota, ülkemizden 2021 senesi için hibrit motorlu 28 bin filo araç talebi aldı.

OTOMOTİV 07.03.2021, 13:31 08.03.2021, 10:18
Toyota’nın hibrit araçlarına yoğun talep oluştu

Toyota tarafından yapılan açıklamada pandemiyle beraber fosil yakıtlı otomobillerin yerine çevreci araçlara dair kişisel tercihler artarak devam ederken, karbon salınımını azaltmak amacıyla kurum ve kuruluşların da hibrit teknolojili araçların kullanımına yoğunluk verdiği kaydedildi.

Corolla’nın yarısı hibrit versiyon oldu

Toyota, ülkemizden 2021 senesi için hibrit motorlara sahip 28 bin filo aracın talebini aldığını söyledi. Ocak ve şubat ayında Türkiye’de hibrit otomobillerin toplam pazardan almış oldukları pay yüzde 8,7 düzeyinde yükselirken, dizellerin payıysa yüzde 27,4 düzeyinde düştü. Her 100 hibrit araçtan 90 tanesi Toyota logosu taşırken ocak ayında satışı gerçekleştirilen 7 bin 442 Corolla modelinin yüzde 47’lik kısmı ise hibrit versiyon oldu.

Hibrit araçların artıları…

Bütün dünyada 17 milyon satış rakamına ulaşan Toyota hibrit araçların özellikle şehir içi kullanımlarına ilişkin büyük oranda emisyon salımı olmuyor. Hafif hibritler başta olacak şekilde diğer hibrit araçların farklı olarak kullanım süresinin yarısı kadar elektrikli motor enerjisi harcanarak yakıt tasarrufu elde ediliyor. Hibrit araçlar ayrıca hafif hibritlere göre çok daha güçlü akü ve elektrik motoruyla anında hızlanma ve güç de sağlıyor.

Yorumlar (0)