Togg’un fiyatı için CEO Karakaş’tan açıklama: Rekabetçi olarak piyasada

Basın mensupları "bir otomobilden fazlası" düşüncesiyle faaliyete sokulan Togg'un, Gemlik Kampüsü'nde, otomobilin üretim aşamalarına şahitlik etti.

OTOMOTİV 25.11.2022, 10:09 26.11.2022, 08:07
Togg’un fiyatı için CEO Karakaş’tan açıklama: Rekabetçi olarak piyasada

Bursa'nın ilçesi Gemlik’te, 1,2 milyon metrekare bölge üzerine inşa edilen, son teknoloji ile donatılan ve her 3 dakika içerisinde bir otomobil üretme kapasitesi bulunan fabrikanın boyahane, montaj ve gövde kısımları basın mensuplarına tanıtıldı. Basın mensupları, "akıllı cihaz" biçiminde isimlendirilen C segmentindeki SUV Togg’un imalat aşamalarına şahitlik etti.

Togg’un bütün aşamalarına şahit oldular

Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, basın mensuplarına fabrikanın gövde kısmında bulunan araçların robotlar tarafından ne şekilde imal edildiğini, "Avrupa'nın en temiz boyahanesi" olarak tanınan boyahanede de yapılan boyama işlemlerini basın mensuplarına gösterdi.

Montaj bölümünde gerçekleştirilen çalışmalarla Togg'un son haline gelmesine tanık olan basın mensupları, üretim bandından inme seviyesinde olan otomobilleri de inceleme olanağını elde etti.

“1,8 milyar avroluk ödenek verilecek”

Program kapsamında, Togg’un 2023 senesinin ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak olan C segmentinde bulunan SUV aracı da gazeteciler tarafından test edildi. 400 beygirlik modeli kullanma imkanı bulan basın mensupları, otomobili kullanırken büyük bir heyecan yaşadı.

Daha sonra gazetecilere bilgilendirme sağlayan Togg’un Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, Togg’un 15 yıla kadar genişletilmiş 3,5 milyar avroluk bir yatırım yapıldığını ifade etti.

Söz konusu yatırımın 5 farklı model içerisinde "akıllı cihaz", 175 bin mobilite ekosisteminin ve üretim çekirdeğini içerisine aldığına işaret eden Karakaş, "2023 sonuna gelindiğinde TOGG adına toplamda 1,8 milyar avroluk ödenek sağlanacak. Bu kaynak içerisinde akıllı cihaz, teknoloji ve kampüs geliştirmek adına düzenlenen yatırımlar da dahil." dedi.

Trafiğe çıkış ve Avrupa pazarı için tarih verildi

“Togg için fiyat açıklaması şubat ayında yapılacak” diyen Gürcan Karakaş, “İleri teknolojiye sahip olan bir akıllı cihaz şeklinde sunulacak Togg, içten yanmalılar dahil olacak biçimde kendi sınıfında bulunan otomobillerle rekabet edebilecek bir fiyata oranına sahip olacak. Bütün ön siparişler 2023 yılı şubat ayı itibariyle alınacak. İlk sene 20 bin araç üretimi sağlanacak. Siparişler bireysel kullanıcılardan ilk olarak alınacak ve 2023 senesi süresince teslim edilmelere devam edilecek. İlk aracın mart sonu gibi trafiğe çıkmasının sonrasında, yaklaşık 18 ayın ardından Avrupa pazarına giriş sağlanacak. Sedan model olan akıllı cihaz 2025 senesinin ilk kısmında piyasada bulunacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)