Togg ziyaretçilerini bekliyor

2023 senesinin ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli olan ilk akıllı aracı C SUV'u asfalta indirmeye hazırlanan Togg, seri üretimi planlanmayan fakat markanın vizyonunu gözler önüne seren Konsept Akıllı Cihazı ile Galataport İstanbul'da kentin yabancı ve yerli misafirleri ile buluşuyor.

OTOMOTİV 20.09.2022, 20:50
Togg ziyaretçilerini bekliyor

Tanıtımı geçtiğimiz ocak ayında CES 2022’de gerçekleştirilen Konsept Akıllı Cihaz, 15 Eylül 2022 itibarıyla Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda halka sergilenmeye başladı.

15 Ekim 2022 tarihine dek ziyaretçilerle buluşacak olan cihaz, Togg’un ilerleyen yıllarda kullanacağı teknolojilere ilişkin önemli ipuçları ortaya koyuyor. Doğuştan yeşil olan Togg ile doğa dostu uygulamalarıyla Avrupa’daki en büyük LEED Platin sertifikalı projesi unvanını elde eden Galataport İstanbul, inovatif yaklaşıma ilave olarak sürdürülebilirlik yönünden de kuvvetli bir birliktelik sergiliyor.

Kapılar kitap gibi açılıyor

Togg’un vizyonunu tam anlamıyla yansıtan cihaz, Togg DNA’sında yer alan stilistik özelliklerin koruma altına alındığı, yenilikçi ve dinamik bir fastback. Stil konseptinin temelini ise oldukça kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp cihazın profilini kuvvetlendirerek arkaya dek uzayan omuz çizgisi oluşturuyor.

Otomobil üzerinde yer alan aydınlatmalı Togg logosu ise Batı ve Doğu'nun birlikteliğini nitelendiriyor.

Murat Günak'in liderliğinde Togg tasarımcılarınca geliştirilen ve Pininfarina stüdyolarında üretimi yapılan cihazdaki ön cam, doğuştan elektrikli olan mimariyle uyumlu bir şekilde adeta baştan tasarlanırken, jantlar Togg DNA'sına ait çok kollu lale özelliğini taşımayı sürdürüyor.

Çivit ve menekşe mavisinin karışımına yakın metalik gri renge sahip olan araçta, dış tasarımın yanı sıra yolcu kabin tecrübesi ve iç tasarım da bir üst düzeye taşınıyor.

İç kısımda C SUV’un tasarımına sadık kalınan bir yaklaşım takip edilmesine karşın, direksiyon simidi, zarif ve sportif bir tasarımla baştan yaratılmış vaziyette. İç kısımda entegre emniyet kemerlerine sahip dört adet tekli koltuk bulunuyor ve orta sütunu tamamen ortadan kaldıran tasarımla kapılar kitap gibi açılıyor.

Öndeki koltuklarda açık renk deri tercih edilirken, arka koltuklarda ise koyu renk kullanıldığı görülüyor. Emniyet kemerlerinde ise spesifik tasarımı vurgulamak adına açık mavi renk tercihi dikkatlerden kaçmıyor.

Önümüzdeki ay seri üretime hazır

Önümüzdeki ay seri üretime hazır olacak olan Togg, homogolasyon (uluslararası teknik yeterlilik) testlerinin tamamlanmasının akabinde önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonuna doğru C segmentindeki SUV’u pazara sunacak. 

Akabinde yine C segmentindeki hatchback ve sedan modelleri üretim sırasındaki yerini alacak. Takip eden senelerde C-MPV ve B-SUV'un da aileye katılmasıyla birlikte aynı DNA’yı taşıyan ve beş modelden meydana gelen ürün gamı tamamlanmış olacak.

Togg, 2030 yılına dek tek bir platformdan beş farklı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)