Togg'un yeni modeli tanıtıldı

Togg, 2019 senesinde ön gösterimini gerçekleştirdiği doğuştan elektrikli ikinci akıllı aygıtının son halini 'T10F' adıyla dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024'te kamuoyuyla paylaştı.

OTOMOTİV 10.01.2024, 01:32 10.01.2024, 01:34
Togg'un yeni modeli tanıtıldı

Togg, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024'teki yerini aldı.

Togg, CES 2024'te ikinci akıllı aygıtı T10F'yi dünya sahnesine çıkardı.

"2025'te kullanıcılarla buluşturacağız"

Togg CEO'su Karakaş, şunları kaydetti:

"İkinci akıllı aygıtımız T10F ile dünya kamuoyunun karşısına çıktığımız için çok mutluyuz. T10F ismini verdiğimiz ikinci akıllı aygıtımızı, günümüzün tasarım dinamiklerini sergileyen ve sedan modellerden olan tüm beklentileri de karşılayan bir fastback olarak kullanıcıların beğenisine sunduk. T10F’yi, 2025'ten itibaren ülkemizden başlayarak kullanıcılarla buluşturacağız."

600 kilometreye varan menzil

T10F, uzun menzil arkadan itiş, standart menzil arkadan itiş ve çift motorlu olmak kaydıyla üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle satışa sunulacak.

160 kW/217 beygir kuvvet ve 350 Nm tork üretebilen T10F, arkadan itiş, iki farklı batarya opsiyonuyla 350+ ve 600 kilometreye ulaşan menzillere sahip olacak.

Aracın 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üretebilen çift motorlu dört çeker sürümü ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı amaçlıyor.

Standart menzilli model ise 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu miktar 88,5 kWh'ye çıkacak.

Aynı zamanda güç kaynağı

Araç, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına imkan tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı teknolojisine de sahip olacak.

Bu teknolojiyle Togg sahipleri akıllı aygıtlarını tam manasıyla üçüncü bir hayat alanı olarak da kullanabilecek.

Uzaktan güncellenecek

Otomobil, uzaktan güncellemelerle devamlı olarak kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri yardımıyla sürüş konforu ve güvenliğini en üst düzeye yükseltecek.

T10F, yedi hava yastığı, sağlam ve dayanıklı altyapısıyla her türlü yolda güvenli bir sürüş temin edecek. 

Trafik işareti algılama sistemiyle beraber çalışan kalk-dur fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı ve akıllı şerit takip sistemi gibi özellikler sunacak olan T10F, 'yoğun trafik pilotu' asistan özelliğine de sahip. Kullanıcılar bahse konu özellikle 15 kilometre/saat hıza değin olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan bırakıp aracın kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik V2 donanıma sahip olan akıllı aygıtlarda aktif olacak. Araç, yine V2 donanım düzeyinde standart olarak bir çevre görüş kamerası, otomatik park asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü, sürücü dikkat asistanı ve kör nokta asistanı özelliklerini de kullanıcılarla buluşturacak.



Modern, sportif ve dinamik

T10F, Togg DNA'sında yer alan stilistik özelliklerin korunduğu bir görünümde. Aygıtın stil konseptinde, sportif ve dinamik bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarım dikkati çekiyor.

Yan çizgilere dinamik bir biçimde bağlanan farlar da ön tarafa sportif bir görünüm veriyor. Aracın ön bölümünde, sportif ön panele entegre uzun, ince dönüş göstergeleriyle bir Togg imzası olan 'bumerang' biçimindeki gündüz farları konumlanıyor.

Ön bölümde bağımsız MacPherson ve arka bölümde tümüyle bağımsız entegre çok bağlantılı süspansiyon, aracın dinamik, sportif bir tutuşla uyumlu zarif bir sürüş tecrübesine olanak sağlıyor.



Trumore dünyasıyla bağlantılı bir tecrübe

Kullanıcılar T10X'teki gibi T10F aygıtında da Togg'un mobilite tecrübesini tekrar tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla bağlantılı bir tecrübe yaşayacak.

Kullanıcılar, Trumore ile yapay zeka, IoT, blokzinciri, insurtek ve fintek gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, empatik, akıllı ve kullanıcı odaklı bir tecrübenin parçası olacak.

Yorumlar (0)