Togg için bir viraj daha geçildi: İlk batarya üretildi

Yerli otomobil TOGG’da çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. TOGG ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip batarya ürettiğini duyurdu.

OTOMOTİV 08.08.2022, 12:53 08.08.2022, 16:30
Togg için bir viraj daha geçildi: İlk batarya üretildi

Yerli otomobil TOGG, homologasyon sürecinin tamamlanmasından sonra elektrikli SUV modelini 2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkaracak.

İlk batarya üretimi tamamlandı

29 Ekim'de seri üretime geçilecek olan yerli otomobil TOGG için krtik bir viraj geçildi. Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip bataryanın üretiminin yapıldığı ve testlerinin başarıyla tamamlandığı açıklandı. 

TOGG’un bataryalarını üretecek şirketin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘‘Başta elektrikli başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına ilişkin geliştirme faaliyetlerine geçtiğimiz Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarılı bir şekilde tamamladık’’ açıklaması yapıldı.

Yerli otomobilde bataryalar, Farasis Energy ve TOGG ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek amacıyla kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerince üretilecek. 

Tesiste üretimi tamamlanan ilk batarya, yapılan testler neticesinde başarılı bulundu. 

2023’te seri üretime geçilecek

2021’in Eylül ayında kurulan Siro, 2023 yılının başından sonra seri üretime başlayacak.

Siro, bir diğer aşamada Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin Li-Ion NMC batarya hücrelerini üretmeye başlayacak.

Yorumlar (0)