Togg dünya sahnesinde

Ülkemizin yerli otomobili Togg, ABD'nin Las Vegas kentindeki Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de sergilendi ve ilk defa dünya sahnesine çıkmış oldu.

OTOMOTİV 06.01.2022, 01:00
Togg dünya sahnesinde

Ülkemizin yerli otomobili Togg, ABD'nin Nevada eyaletine bağlı olan Las Vegas şehrinde bugün başlayan CES 2022'deki yerini aldı. Daha evvel C SUV modeli tanıtılan Togg, ikinci modeli olan C Sedan modelini de tanıttı. Öte yandan, söz konusu fuar, yerli aracın ilk uluslararası tanıtımı oldu.

 "Burada tanıtmak önemliydi"

Sunumda konuşan Togg CEO'su Gürcan Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bizi diğer aktörlerden ayıran şeylerden söz etmek istiyorum. Neden bu kadar mesafe katedip CES 2022'ye geldiğimizi söyleyeyim. Markamızın ilk duyurusunu buradan yapmak istedik. Burası bir fırsat penceresi fakat herkes bundan aynı payı alamıyor. 

"7-8 sene sonra birçok şey değişecek"

Şimdi megatrendlere bakalım. Bu trendlerin geleceğimizi değiştirdiğini görüyoruz. Yani otomotiv alanı önümüzdeki 7-8 sene sonra aynı yerde olmayacak. Bahse konu trendlerin ilk kısmı teknoloji. Bu da otonom ve elektrikli kısımdan oluşuyor. Diğer taraftan, sosyal davranışlarla etrafımızdaki akıllı cihazlara da alışıyoruz. Bu akıllı cihazlar, bizim yaşam alanımızın ana unsurlarından biri olacak. Aracımızın akıllı bir cihaza dönüştüğünü görüyoruz. Bahsettiğim yaşam alanı işte burada ortaya çıkıyor. Akıllı bir otomobil tasarlayacaksanız onun farklı olması gerekir. İlk adımdan beri bunu tasarlamak lazım. 

"0'da 100'e 4,8 saniyede..."

Akıllı cihaz için sunduklarımıza bakılacak olursa çok büyük bir aks mesafesi mevcut. 3 bin 400 hp'ye kadar güç sunuyoruz. 0'dan 100'e 4,8 saniyede ulaşabiliyoruz. Bu değerler ilk günden beri hedefimizdi. 

"Seri üretim 2023'te"

Bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır durumda olacağız. Sertifikasyon çalışmaları bittikten sonra seri üretime geçilecek. Bu da 2023'ün ilk çeyreğinde gerçekleşecektir."

























Yorumlar (0)