Togg'da robotlar provalara başladı

Togg'un 'Yeniliğe Yolculuk' amacının çekirdeği olan Gemlik tesisinin inşa edilmesinde hızlı bir şekilde sona yaklaşılırken, gövde kısmına konumlandırılan 160 robot, parçasız olarak provalara başladı.

OTOMOTİV 23.03.2022, 18:40
Togg'da robotlar provalara başladı

Togg tarafından yapılan açıklamaya göre, bu senenin son çeyreğinde seri üretime geçiş yapmaya hazırlanan Togg, 18 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Gemlik tesislerindeki inşaat faaliyetlerinde sona yaklaşıyor.

Üretim birimlerine dair faaliyetlerin önümüzdeki mayıs ayında tamamlanması öngörülen tesiste, gövde binasında montajı biten 160 robot, parçasız bir şekilde üretim denemelerine başladı.

Toplamda 250 robotun bulunacağı tesiste, önümüzdeki temmuz ayı sonu itibarıyla deneme üretimlerine başlanacak.

Aynı çatı altında bir araya getirdiği fonksiyonları, çevreci ve akıllı özellikleriyle 'Bir Fabrikadan Çok Daha Fazlası' olarak nitelendirilen ve toplamda 1 milyon 200 bin metrekare büyüklüğünde açık alan üstüne inşa edilen tesiste boyahane ofislerinin yapımı da tamamlandı.
 

2022 sonunda seri üretime geçiliyor

Planlar doğrultusunda ilerleyen Togg, bu yılında son çeyreğinde seri üretime hazır durumda olacak.

Homologasyon testlerinin bitmesinin akabinde de 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki ilk otomobili olan SUV pazara çıkıyor olacak. Akabinde de yine C segmentindeki hatchback ve sedan modelleri üretim sırasına alınacak. Sonraki senelerde C-MPV ve B-SUV'un da aileye katılmasıyla birlikte aynı DNA'ya sahip ve 5 modelden meydana gelen bir ürün gamı tamamlanacak.

Togg, 2030 yılında değin tek bir platformdan 5 ayrı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet otomobil üretmeyi hedefliyor.





Yorumlar (0)