Sürücüsüz otomobiller 2023'te yollara iniyor

Bursa’da basın toplantısı düzenleyen BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, sürücüsüz araçların geliştirilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 4 aşamalı olan plan sürecinde 2'nci aşamanın sonuna gelindiğini açıkladı.

OTOMOTİV 28.04.2021, 13:52 29.04.2021, 10:16
Sürücüsüz otomobiller 2023'te yollara iniyor

Türkiye'nin kendileri açısından çok kıymetli bir ülke olduğunu dile getiren Young, Bursa'yı ise otomobil üretiminin kalesi olarak tanıttı. 

“Türkiye'ye 750 milyon TL yatırım yaptık”

Türkiye’deki yatırımlarının sürdüğün ifade eden BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, "Grup olarak şimdiye kadar Türkiye'de 750 milyon TL gibi ciddi bir rakama tekabül eden yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda yatırım sahamızdaki en büyük 4’ncü ülke Türkiye oldu. Şuanda burada istihdam sayımız ise 17 binin üzerinde görünüyor. 2021’de önceki yıla yüzden 10 büyüme sağlayacağız. Ayrıca bu yıl yine Türkiye’ye 650 milyon TL daha yatırım yapacağız. Bu yatırımda en büyük pay ise Bursa'nın olacak” dedi.

“Bu araçların üretimi 4 aşamada gerçekleşiyor”

Sürücüsüz araçlara ilişkin hedeflerini anlatan Young, "Trafik yalnızca zamanımızı almıyor aynı zamanda çevremize de ciddi zararlar veriyor. 2010 yılından bu tarafa 3 kelimelik bir vizyon hedefi için 400 milyon Euro harcama yaptık. Otonom sürüşünü anlatmak istiyorum. Bu teknoloji şuanda çok hızlı gelişiyor. Bunun da 4 kademesi var. Biz şimdi ikinci kademenin sonuna yaklaşmış durumdayız. Şuan için üretim geliştirme aşamasında olan araç henüz kendi kendine yönetecek noktada değil. Ancak bizim tüm uğraşımızda zat araçları kendi kendini kontrol edebilir duruma getirmek. Şuan için aracımız üzerindeki sensör, kamera ve radar gibi yardımcı ekipmanların desteği ile kendi kendini yönetebiliyor. Ancak bunun tamamen bağımsız olabilmesi ve her duruma hızlı rekasiyon gösterebilmesi için yapay zeka gerekiyor. 2023’de 4’ncü aşamaya ulaştığımızda bunu da başarmış olacağız. Tüm hedefimiz bu yönde" diye konuştu.

“Türkiye, yatırım için cazip bir ülke”

Türkiye’nin yatırım için her açıdan en uygun koşulları taşıdığını ve bu anlamda cazip bir ülke olduğunu kaydeden Young, “Şu anda burada yatırım ortamı için oldukça iyi ortam var. Türkiye'de yatırım yapmak istiyorsanız bunun için çok cazip teşvikler var. Örneğin geçtiğimiz yıl otomotiv sektöründe Türkiye'de en fazla teşvik alan firma seçildik. Bu da elbette Bosch'un Türkiye'deki yatırımlarına olan güveninin bir göstergesidir."

Açıklamasında binek araçlarda yürütülen çalışmayı bisikletlere de uygulayacaklarını kaydeden Young, iki tekerlekli motosikletler için de 'Express Bike Servisi' başlattıklarını duyurdu.

Yorumlar (0)