Scania hibrit kamyonlarını Güneş'le şarj edecek!

Elektrikli kamyon geliştirmek üzerine çalışmalarını sürdüren Scania, hibrit kamyonları için güneş enerjisini kullanmaya hazırlanıyor.

OTOMOTİV 22.10.2020, 23:38 22.10.2020, 23:41
Scania hibrit kamyonlarını Güneş'le şarj edecek!

İsveçli üretici Scania firması, plug-in hibrit kamyona güç sağlamak amacıyla güneş pili kaplı bir treyler geliştirdiğini açıkladı. Gerçekleştirilen testlerde, İsveç’te yüzde 5-10 ve senenin büyük bir bölümünün güneşli geçtiği Güney İspanya’da ise bu miktarın iki katında olası bir yakıt tasarrufu sağlanacağı ifade edildi.

Yılda 14 bin KWh üretilecek

Yapılan açıklamada, proje dahilinde, İsveçli nakliye firması Ernst Express tarafından çatısı ve yanları toplamda 140 metrekarelik alanı ve 18 metre uzunluğundaki güneş pili kaplı bir treylerin çalıştırılacağı kaydedildi. İsveç’te güneş panelleri tarafından senelik toplamda 14 bin kWh üretilmesi bekleniyor.

Kış aylarında güneş, şarj için yeterli enerjiyi vermiyor

Ayrıca açıklamanın devamında, İsveç’te ilkbahardan sonbahara dek enerji üretmeye yetecek bir gün ışığı olurken senenin geri kalan kısmında ise güneş enerjisinin miktarının yetersiz olduğu bildirildi.

Güney İspanya’da yakıt tasarrufu daha çok olacak

Buna karşılık, güney İspanya’da, yüzde 80’in üzerinde daha fazla güneş ışığı oranına sahip olmasıyla beraber sağlanan yakıt tasarrufunun da buna paralel olarak arttığı kaydedildi.

Yorumlar (0)