sahibinden.com'dan "6 bin km ve sıfır araç" düzenlemesi

Sahibinden.com şirketinden gelen açıklamaya göre, sıfır motorlu kara taşıtı ilanını yalnızca otomotiv markalarının yetkili bayileri verebilecek. Diğer satıcılar ise araç kilometresini en az 6 bin kilometre olarak girebilecek. 

OTOMOTİV 17.08.2022, 12:19
sahibinden.com'dan "6 bin km ve sıfır araç" düzenlemesi

Sahibinden.com firması, motorlu kara taşıtı ticaretinde hem şeffaflığı artırmak hem de tüketiciyi korumak için bazı değişikliklere gidildiğini açıkladı. 

“Araç kilometresi en az 6 bin km girilecek”

Şirket açıklamasında, sıfır kara taşıtı ilanlarını yalnızca otomotiv markalarının yetkili bayilerinin verebileceği, yetkili bayilerin haricinde ise satıcıların ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini yalnızca "İkinci El" olarak işaretleyebileceği ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km seçeneğini koyabileceği aktarıldı. 

Sıfır-ikinci el detayı, km bilgisinin önüne alınacak

Girilen ilanların bütün bilgilerinin gösterildiği ilan ayrıntı sayfasında, aracın durumunu işaret eden "Sıfır" ya da "İkinci El" ifadesinin sıralamada "km" bilgisinin önüne alınacağı ifade edildi.

Değişiklik tarihi 15 Eylül

Alıcının otomobilin ikinci el veya sıfır mı olduğunu km ile görmeleri sağlanacak. Değişikliğin devreye alınması için söz konusu tarihin, 15 Eylül olduğu aktarıldı.

Araç modelinin "2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek

Ek olarak ilan sayfasında, ilanı verenin istediği fiyatın dışında aynı modelin distribütörünün belirlediği “2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek.

Dolayısıyla ilandaki araç için talep edilen fiyat ile sıfır aracın güncel fiyatı şeffaf bir biçimde tüketicilere gösterilmiş olacak.

“Ticaret Bakanlığımızın düzenlemelerini dikkatle izliyoruz”

Açıklamada yeni düzenlemeye yönelik değerlendirmelerde bulunan sahibinden.com Üst yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, 2000’den beri Türkiye’de ticareti kolaylaştıran ve istihdama katkı veren bir teknoloji firması olduklarını, aynı şekilde otomotiv ve emlak sektörlerindeki ticari faaliyetlerin şeffaf bir biçimde yürümesine ve ekonomiye katkı sağlayan bir kurum olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Son dönemde ikinci el ve sıfır araç ticaretinde yaşanan problemleri ve konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımızın düzenlemelerini dikkatle takip ediyoruz. Türkiye'nin sahibinden.com’u olarak platformumuzu bu düzenlemelerle uyumlu duruma getiriyoruz. 15 Eylül'de başlatacağımız bu değişikliklerin kullanıcılarımızın araç alım satımlarını daha da şeffaf hale getireceğini düşünüyoruz." 

Ertaş, araç ilanlarında satış fiyatını, ilanı giren kişilerin belirlediğini, kendilerinin fiyatlara bir müdahalelerinin bulunmadığını aktardı. Bununla beraber, ilan ayrıntı sayfasında aracın sıfırının distribütörünün belirlediği güncel liste fiyatını da göstereceklerini belirten Ertaş, bu şekilde tüketicinin bilinçli seçim yapmasına imkan vereceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)