Otomotiv devinden radikal karar: 2025'te sonlandırılıyor

Japonya merkezli otomotiv devi Nissan, sektörün hızlı bir şekilde elektrikli araçlara yönelim göstermesi ve katı emisyon kuralları sebebiyle 2025 yılında Avrupa pazarında benzinli araç üretimini sonlandıracağını açıkladı.

OTOMOTİV 09.02.2022, 00:53
Otomotiv devinden radikal karar: 2025'te sonlandırılıyor

Elektrikli araç sektöründeki rekabet, karbon emisyonu kuralarına uyum göstermek adına gün geçtikçe kızışırken, Japonyalı otomotiv devi Nissan'dan önemli bir adım geldi. Nissan yöneticilerinden Ashwani Gupta tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Avrupa pazarı için benzinli araç üretimini sonlandıracaklarını bildirdi. Söz konusu kararın, 2025 yılında uygulamaya geçecek olan ve Avrupalı tüketicilerin elektrikli otomobillere daha uygun fiyatlara sahip olmasının önünü de açacak olan düzenlemeler doğrultusunda alındığı kaydedilirken, firmanın 2026 senesine kadar Avrupa'daki araçlarının 4'te 3'ünün, 2030 yılına dek ise tümünün elektrikli olmasını amaçladığı aktarıldı. Avrupa haricinde diğer önde gelen pazarlar için benzinli araç üretiminin hangi tarihte sonlandırılacağı hususunda bilgi vermeyen Gupta, taleplerin sürdüğü müddetçe üretimin bir süre boyunca daha devam edeceğini dile getirdi.

Mitsubishi, Renault ve Nissan ittifakı elektrikli otomobil üretimi için harekete geçmişti

Mitsubishi, Renault ve Nissan ittifakı tarafından Ocak 2022'de gerçekleştirilen açıklamada, elektrikli araç teknolojisine önümüzdeki 5 sene içerisinde 23 milyar avro yatırım yapılacağı duyurulmuş, dev ortaklık tarafından 2030 senesine dek 35 elektrikli otomobil modelinin kullanıcıların beğenisine sunulacağı bildirilmişti. Şu anda yüzde 60 seviyesinde olan ortak mecra kullanım oranının ise 2026'ya kadar yüzde 75’e yükseltileceği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)