Otomotiv devi ikinci kez indirime gitti

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'deki en pahalı iki elektrikli otomobil modelinin fiyatlarında indirim yaptı. Tesla, geçtiğimiz ocak ayında da satışlarını artırmak hedefiyle Avrupa ve ABD'de fiyat indirimine gitmişti. 

OTOMOTİV 06.03.2023, 19:35
Otomotiv devi ikinci kez indirime gitti

Firmanın resmi internet adresinde yer bulan fiyat listeleri doğrultusunda Tesla, Model X ve Model S fiyatlarında yüzde 4 ila 9 arasında indirime gitti.

Model S'in fiyatı yüzde 5 oranında azalışla 89 bin 990 dolara gerilerken, Model S Plaid fiyatı ise yüzde 4 oranında azalışla 109 bin 990 dolara düştü.

Model X'in fiyatı da yüzde 9 oranında azalışla 99 bin 990 dolara inerken, Model X Plaid fiyatı yüzde 8 oranında azalışla 109 bin 990 dolara geriledi.



Ocakta da indirim yapılmıştı

Tesla, geçtiğimiz ocak ayında da satışlarını artırmak hedefiyle Avrupa ve ABD'de fiyat indirimine gitmişti. 

Elektrikli araç üreticisi, Model Y ve Model 3 araçlarının fiyatlarında yüzde 20'ye ulaşan indirimler yapmıştı.

Ülkede fiyat indirimleri, araç modeline göre yüzde 6 ila 20 arasında değişiklik gösterirken Almanya'da ise yüzde 17'ye ulaşmıştı. Tesla, Fransa, İsviçre ve Avusturya'da da fiyatlarında indirim yapmıştı.

Tesla CEO'su Elon Musk, 1 Mart Yatırımcı Günü'nde fiyatlardaki ufak değişikliklerin dahi talep üzerinde oldukça büyük bir etkisi olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)