TCMB'ye Suudi mevduatı

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, TCMB'ye (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) 5 milyar dolar tutarında mevduat yatırılması hususunda anlaşma imzalandığını auçıkladı.

EKONOMİ 06.03.2023, 19:59
TCMB'ye Suudi mevduatı

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman El-Suud ve Kral Selman bin Abdülaziz El-Suud’un kararıyla, iki ülke arasındaki ilişkileri kuvvetlendirecek önemli bir karara imza atıldığı kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 5 milyar dolar tutarında mevduat yatırılması hususunda anlaşma imzalandığı duyuruldu.



"Türk ekonomisine güveniyoruz"

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu vasıtasıyla gerçekleşen anlaşmanın sadece Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı ve halkları arasındaki tarihi bağların ve yakın iş birliğinin kanıtı değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Krallığı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuvvetlenme gayretlerine destek verme taahhüdünün de bir göstergesi olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bir diğer deyişle bu anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal ve ekonomik büyümesine ve sürdürülebilir kalkınmasına destek verme manası taşımaktadır. Bu meblağ sayesinde muhtelif sektörlerdeki ekonomik problemlerin çözümüne katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Suudi Arabistan Krallığı bu anlaşmayla birlikte Türk halkına verdiği kuvvetli desteği ve Türk ekonomisinin geleceğine yönelik duyduğu güveni göstermektedir." denildi. 

Yorumlar (0)