Mercedes binlerce aracını geri çağıracak

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, dünya çapında binlerce otomobilini geri çağıracağını açıkladı. Kararın fren sistemindeki bir problemden dolayı kaynaklandığı belirtildi.

OTOMOTİV 05.06.2022, 09:32 07.06.2022, 09:21
Mercedes binlerce aracını geri çağıracak

Dünyaca üzerinde lider araç üreticilerden olan Mercedes-Benz, 2004-2015 senelerinde üretilen R-Class, GL, ML serilerindeki (SUV) otomobillerini “fren güçlendiricinin işlevinin” korozyondan etkilenebileceğini açıkladı.

Otomobiller hızlı bir şekilde geri çağrılmaya başlanacak

Mercedes-Benz yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, potansiyel olarak etkilenen otomobillerin sahipleriyle görüşme gerçekleştirilerek, araçların hızlı bir şekilde çağırmaya başlanacağı duyuruldu.

Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne (KBA) göre, Alman otomobil devi Mercedes-Benz, 70 bini Almanya'da olacak şekilde dünya çapında 993 bin 407 otomobili geri çağıracak.

Ayak freni çalışamaz hale gelebilir

Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesinden yapılan bilgilendirmede, Mercedes-Benz’in geri çağıracağı araçlarda korozyonun en kötü durumda, fren sistemi ile fren pedalı arasındaki bağlantının kopmasına neden olabileceği söylendi.

Alman basını tarafından yayımlanan haberlerde ise potansiyel olarak etkilenecek araçlarda yüksek korozyon meydana gelmesi durumunda özellikle sert veya güçlü bir frenlemenin fren servosunda mekanik hasara neden olabileceği vurgulandı. Ortaya çıkacak bu durumda ise fren sistemi ve fren pedalı arasındaki bağlantının kesilerek, ayak freninin işlem dışı kalacağına dikkat çekildi.

292 binden fazla otomobilini daha öncede geri çağırmıştı

Alınan bilgilendirmelere göre, Mercedes-Benz, 13 Mayıs tarihinde ABD’de 2006-2012 model senelerine kadar belirli GL, R-Glass ve ML otomobillerini nadir durumlarda sert frenlemenin hidroforda mekanik hasara sebep olabileceği ve araçların fren pedalıyla durdurulmasının muhtemel olamayabileceği sebebiyle 292 binden fazla otomobilini geri çağırma kararı almıştı.

Yorumlar (0)