Koronavirüs, Avrupa'da 3 büyük otomotiv şirketini daha kapattı!

Avrupa'da otomotiv devleri bir bir kapanmaya devam ediyor! Avrupa'nın en büyük üç otomotiv devleri koronavirüs salgını nedeniyle kıtadaki fabrikalarını çoğunu kapatma kararı aldı.

OTOMOTİV 17.03.2020, 09:28 17.03.2020, 09:54 Hanife
Koronavirüs, Avrupa'da 3 büyük otomotiv şirketini daha kapattı!

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve bugün yüzün üzerinde ülkeye yayılan koronavirüs (COVID-19) 6 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. 


  
Dünya Sağlık Örgütü'nün salgının yeni merkezi olarak açıkladığı Avrupa kıtasında vaka sayısı ve ölüm haberleri artmaya devam ediyor. 


CNN International'da yer alan habere göre, Fiat Chrysler, PSA Group ve Renault salgın nedeniyle Avrupa'daki tüm fabrikalarını kapatma kararı aldı. 
  


Toplamda 14 milyon kişiye işveren bu üç şirketten pazartesi günü yapılan açıklamada Avrupa kıtasında bulunan 35 üretim yerleşkesinin kapılarına kilit vuruldu. 

Fiat Chrysler İtalya'daki 6 fabrikanın yanında Sırbistan ve Polonya'da da üretimi durdurdu. PSA Grup aralarında Fransa, İspanya, Almanya ve İngiltere'nin de olduğu 7 ülkedeki 15 fabrikasını kapatma kararı aldı. Renault da benzer şekilde Fransa'daki 12 fabrikasında kapatma kararı aldığını duyurdu. 

Fabrikaların ne zaman açılacağı ise henüz duyurulmadı.

Koronavirüs, Avrupa'daki fabrikaları bir bir kapatıyor!

Koronavirüs, Avrupa otomotiv sektörüne de sıçradı. Bir ay önce Çin'de kapanan tesisler ile gündeme gelen otomotiv üreticileri, şimdi ise Avrupa'daki tesislerini kapatmaya hazırlanıyor. ABD'li üretici Ford Avrupa'daki en büyük fabrikası olan Valensiya fabrikasını geçici olarak kapattığını bildirirken, Ford'un Alman rakibi Volkswagen'in de Bratislava tesisinde üretime ara vereceği belirtiliyor. İtalyan-Amerikan ortaklı Fiat Chrysler ise İtalya, Sırbistan ve Polonya fabrikalarını Mart sonuna kadar kapattığını duyurdu.

Haberin devamı/ https://www.habernediyor.com/otomotiv/koronavirus-avrupa-daki-fabrikalari-bir-bir-kapatiyor-h30495.html

Yorumlar (0)