İsveç’ten elektrikli yol adımı: Tarih verildi

İsveç, 2025 senesinde E20 otoyolundan başlayarak 2035 senesine kadar toplam 3 bin kilometreden meydana gelecek elektrikli yol inşa edecek.

OTOMOTİV 09.05.2023, 09:07 09.05.2023, 18:08
İsveç’ten elektrikli yol adımı: Tarih verildi

Birkaç yıl önce, araştırmacılar elektrikli araçların sürüş esnasında şarj edilmesini sağlayabilecek bir yöntem önermişlerdi. Bu noktada İsrail merkezli kablosuz elektrikli araç (EV) şarj teknolojisi sağlayıcısı Electreon, yaptığı bir basın açıklamasıyla, yakın zamanda ABD'deki bir yolda da bu teknolojinin kullanılacağını duyurdu. Electreon daha önce İtalya, İsrail ve İsveç’te de benzer yolların testini yapmıştı.

Araçlar şarj istasyonlarına uğramadan kullanılacak

İsveç, 2025 yılından başlayarak 2035 yılına kadar toplam 3 bin kilometrelik bir elektrikli yol inşa etme planını duyurdu. Bu elektrikli yol sistemi (ERS), elektrikli araçların şarj istasyonlarına uğramadan daha uzun mesafeler kat etmesine olanak sağlayacak.

Plan kapsamında, 3 bin kilometreden fazla İsveç yolu elektrikli yola dönüştürülecek. İlk aşamada E20 otoyolu bu plana dahil edilecek. Yeni teknoloji endüktif şarj olarak adlandırılıyor ve araçların hareket halinde veya hareketsiz halde şarj edilmesine olanak tanıyacak.

Yolun altına gömülü metal bobinlerden oluşan bazı özel alıcılar, manyetik frekansı araçların alt kısmında bulunan alıcılara aktararak şarj işlemini gerçekleştirecek. Bu teknolojinin kullanımıyla birlikte elektrikli araçlar daha verimli ve kesintisiz bir şekilde kullanılabilecek.

Yorumlar (0)