İkinci elde fiyatlar beklenen düşüşü görmeyebilir

İkinci el araç pazarı da sıfır araçların fiyatlarının daimi olarak artması ve özellikle koronavirüs nedeniyle yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, ikinci elde fiyatların düşmesini beklemediğini kaydetti.

OTOMOTİV 25.11.2020, 13:09 26.11.2020, 09:09
İkinci elde fiyatlar beklenen düşüşü görmeyebilir

Koronavirüsten dolayı otomobil pazarında eski günlere bir özlem var fakat ikinci el araç fiyatları sürekli artış göstermeyi sürdürüyor. Fiyat artışına karşın ikinci el araçlara olan talep şimdiye dek oldukça fazlaydı. 

Son aylarda hareketli olan ikinci el araç piyasasında ise bu dönemde bir durgunluk yaşandığı görülüyor.

Oto galericiler bu durgunluğun nedenini kışın satışların düşmesi ve pandemi koşullarından meydana gelen olumsuz etkilerin sürmesiyle ilişkilendiriyor.

İkinci el araç satıcıları kendi aralarında takasa girdi

Samsun'da da ikinci el araç satışları kış aylarının gelmesiyle doğal bir durgunluk yaşadı. Her hafta yoğun bir şekilde ziyaretçi ağırlayan ikinci el oto pazarı bu hafta da durgunluğuyla dikkatleri üzerine çekti. İkinci el araç satıcıları satış yapamayınca araçlarını kendi aralarında takas yaptı.

"Fiyatlar düşmeyecek"

Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, "Görüntü aşağıya doğru bir seyir fiyatlarda, diyorlar fakat ben aşağıya doğru bir iniş olacağını düşünmüyorum. Çünkü zaten sene sonunda sıfır araçlara da yüzde 15'lik bir zam gelecek.

Son iki hafta içinde işlerimiz kesildi. Bu dönemlerde işler zaten sakinleşirdi. Dövizin ve altının düşmesinin de etkisi var. Fakat piyasalar oturduğunda işlerin açılacağını düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)