Brexit otomobil üreticilerine 1 milyar dolara mal oldu

İngiltere'nin AB'den ayrılış süreci Brexit, otomotiv sektörüne daha şimdiden 1 milyar dolarlık zarar verdi.

OTOMOTİV 13.11.2020, 21:08 15.11.2020, 12:35
Brexit otomobil üreticilerine 1 milyar dolara mal oldu

İngiliz çıkışı manasını taşıyan "British exit" kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması anlamını taşıyan Brexit, otomobil üreticilerini büyük bir zora sokuyor.

Otomotiv liderleri bir zamandır hükümetleri oluşacak olan bu zarara karşı uyarmış olsa da bütün markalar ciddi bir çarpışmaya hazırlanmaya devam ediyor.

İddialara göre hazırlıklar, şimdiden üreticilerin kasasından 1 milyar dolara yakın bir para çıkarttı.

İngiliz Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği'nin yapmış olduğu hesaplamalarda bu masrafların arkasında doğrudan Brexit hazırlıkları yer alıyor. Adada üretim gerçekleştiren markaların birçoğu şimdiden stoklarını doldurmaya yaklaşmış vaziyette.

47 milyar poundluk zarar 

İngiliz Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği, öncesinde İngiltere'nin AB'den anlaşmasız bir şeklilde ayrılmasının "intihar etmek" ile eşdeğer bir anlam taşıdığını ifade etmişti. Derneğin verilerinde bu kararın sektöre 47 milyar poundluk bir zarar verecek olduğu ifade edildi.

31 Aralık tarihinde tamamlanacak olan Brexit süreci öncesinde hükümete dernek tarafından çağrı yapılmaya devam ediyor.

Özellikle pandemiyle birlikte darbe alan üreticiler, anlaşmasız Brexit kararı vasıtasıyla açılan yarayı bir daha kapatamayabilir.

Yorumlar (0)