"Yabancılar pandemi sürecini Türkiye'de geçirmek istiyor"

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ergüven, pandemi döneminde adet olarak azalma görülse de genel toplamda yabancılara gayrimenkul satışının arttığına dikkat çekerek yabancıların pandemi sürecini Türkiye'de geçirmek istediğini kaydetti.

EKONOMİ 13.11.2020, 21:41
"Yabancılar pandemi sürecini Türkiye'de geçirmek istiyor"

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ergüven, pandemi süresinde Türkiye'den ev alan yabancı profilinde yükseliş gördüğünü kaydederek, bu sebeple tane olarak düşüş yaşansa dahi gelrin 6 milyar 700 milyon dolardan 7 milyar dolar bandına çıktığını kaydetti.

"Yasanın çıkması sonrası satışta artışlar görüldü"

Türkiye'nin yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin yasanın çıkışı sonrası 2013'te rakamların artışa geçtiğini kaydeden Ergüven, aradan geçen bu sürede bütün sıkıntılara karşın önemli eşiklerin geçildiğini ve ciddi rakamlara ulaşıldığını kaydetti.

Ergüven bu sene pandemiye karşın Türkiye'nin yabancıya ev satışında iyi gittiğini ve yılın eylül ayına kadar olan döneminde ev satışında yalnızca yüzde 18'lik bir kayıpla 26 bin adetlik rakamın aşıldığı kaydedildi.

Ergüven, Türkiye'nin gayrimenkule ilişkin çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, gayrimenkul yatırım fonlarını daha aktif kullanıp daha efektif bir tanıtım gerçekleştirerek bu alan üzerine yoğunlaşıp çok yüksek rakamlara ulaşılabileceğini kaydetti.

Fatih Ergüven, yabancı gayrimenkul alıcısında bu sene profilin yükseldiğini söyleyip sözlerine şöyle devam etti:

"Yabancılar pandemi sürecini Türkiye'de geçirmek istiyor"

"Avrupalılar Türkiye'yi tekrar radarına aldı"

Ergüven ayrıca açıklamasında bu sene Almanların ve İsveçlerin Türkiye'ye ilgisinin arttığını kaydedip, İran'ın dışında Pakistan, Çin, Hindistan'ın da Türk gayrimenkul piyasasına talebinin olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)