BMW’den heyecanlandıran adım! Üretimler 2025’te başlıyor

Dünyaca ünlü otomobil markası BMW, Macaristan’ın Debrecen şehrinde faaliyete geçecek olan sıfır emisyonlu fabrikasında elektrikli araç üretileceğini duyurdu. Üretim, 2025 yılında başlayacak. 

OTOMOTİV 02.05.2022, 16:57 03.05.2022, 17:08
BMW’den heyecanlandıran adım! Üretimler 2025’te başlıyor

BMW’nin açacağı sıfır emisyonlu Debrecen fabrikası, elektrikli araç üretimlerinde kilit rol oynayacak. Elektrikli otomobil üretimi, son yıllarca öncü markalar tarafından hız kazandı. İçten yanmalı olarak çalışan motorların üretimini sonlandırmayı amaçlayan otomobil şirketleri, araç üretimindeki emisyonları da düşürmek için çalışmaları sürdürüyor. 

Debrecen fabrikası 3 sene içinde faaliyete başlıyor

Bu kapsamda sıfır emisyon üretimlere hız veren firmalar, fabrika sayısını da arttırmaya başladı. Son yıllarda BMW’nin elektrikli otomobilleri, kullanıcıları tarafından tam not almıştı. BMW yeni bir hamlede daha bulunarak otomobil meraklılarını heyecanlandırdı. Dünyaca ünlü markanın Debrecen’de açılacak olan fabrikasında, 2025 yılı itibariyle elektrikli araç üretileceği duyuruldu.

Sıfır emisyon politikasında kararlılık mesajı

3 sene içinde açılması beklenen fabrika, BMW’nin son teknoloji modellerini müşteriler ile buluşturacak. Fabrikada üretilecek olan otomobillerin tamamı yenilebilir enerjiden oluşacak. Araçlarda herhangi bir fosil yakıtın bulunmayacağı vurgulanırken, BMW’nin sıfır emisyon politikasına kararlılıkla devam edeceği açıklandı. 

Fosil yakıtları ortadan kaldıran ilk otomobil tesisi olacak

BMW, 10 yıllık programını da kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda önümüzdeki 10 senelik süreçte CO2 emisyonunun önemli oranda düşürülmesi amaçlanıyor. BMW tarafından hedeflenen rakamlara ulaşılması halinde, 3 sene önceki emisyon seviyesine kıyasla yüzde 80’lik bir düşüş elde edilmiş olacak. BMW’den yapılan açıklamada, Debrecen fabrikasının fosil yakıtları ortadan kaldıran ilk otomobil tesisi olacağı ifade edildi. Bu fabrikada üretimi gerçekleştirilecek olan ilk otomobil, önceki modellerle hiçbir bağlantısı olmadan geliştirilecek. Fabrikada üretilecek olan bu yeni modelin, 3 Serisi’nin elektrikli versiyonu olacağı iddia ediliyor. 

Yorumlar (0)