Netflix’ten abonelik fiyatlarına bir zam daha

En son geçtiğimiz nisan ayında aboneliklere zam yapan Netflix Türkiye’den yeni bir zam haberi daha geldi. Henüz diğer zammın üzerinden 1 sene geçmemesine rağmen yapılan bu işlem birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

MEDYA 13.09.2022, 10:24 13.09.2022, 11:36
Netflix’ten abonelik fiyatlarına bir zam daha

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan zammın sonrasında aradan 1 yıl geçmeden yeni zam duyuran Netflix Türkiye tepki çekmeye devam ediyor. Netflix, standart paket adına 40,99 lira, özel paketi için ise 54,99 lira talep ediyordu. Bu fiyatlandırmalar nisan ayında yapılan zamla birlikte artış göstermişti.

“Değişiklik kademeli şekilde uygulanacak”

Aradan 1 sene geçmeden zam yapan Netflix Türkiye, yaşanan durum işe ilgili açıklamada bulundu. Kullanıcılara gönderilen mesajda ise şu ifadelere yer verildi: “Yeni üyelik sağlayacak olan kullanıcılarımız adına yeni ücretlendirmeler geçerli tutulacak, mevcutta bulunan kullanıcıların bütünü adına bu değişiklik kademeli şekilde uygulanacaktır. Mevcut kullanıcılarımız plan değişikliği gerçekleştirmemişlerse, üyelik ücretlerinde farklılık olmadan 30 gün öncesinde bir e-posta yollayacağız ve bilgilendirme sağlayacağız.”

Nisan ayında zam yapmıştı

Nisan ayında yaptığı zam hakkında da bilgilendirme sağlayan Netflix Türkiye, izleyeceği yol adına şu şekilde açıklama yapmıştı, “Hem en yüksek kalitede içerikler üretmeye hem de içerik miktarımızı her geçen gün arttırmaya devam ediyoruz. Fiyat akışını da bu durumları göz önüne alarak oluşturuyoruz ve bütün ülkelerde farklı zamanlarda fiyat yükseltimi sağlıyoruz.”

Yerli içeriklere yer veren Netflix Türkiye, büyük yatırımlar sağlayan ve buna bağlı olarak ödemeleri de Türkiye özelinde devamlı şekilde yükselen bir şirket. Daha öncesinde de Neflix’in reklam destekli abonelik paketi üzerinde çalışmalar yaptığı ifade edilmişti.

Reklamlı plan için çalışmalar devam ediyor

Son zamanlarda meydana gelen ciddi kayıpları ve düşüşleriyle gündeme gelen Netflix, bu durumun önüne reklam destekli abonelik ile geçmeyi planlıyor. Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden abonelik paketi, iddialara göre, kasım ayı gibi resmi olarak duyurulacak. Edinilen bilgilere göre, çıkartılması planlanan bu sistem aylık 7 ila 9 dolar aralığında bir fiyatlandırmaya sahip olacak. Mevcut durumda en düşük aboneliği 10 dolar olarak belirlenen şirket, yüksek bir oranla reklamlı paket adına yaklaşık 7 dolar oranında bir başlangıç fiyatı belirleyecek.

Yorumlar (0)