Çin'den WSJ'li 3 gazeteciye şok!

Çin, WSJ (Wall Street Journal) gazetesinden üç gazetecinin basın kartını iptal etti. İptal gerekçesinde, "Editörler, Çin halkı ve uluslararası toplumda öfke ve kınamaya neden olan ırkçı ve ayrımcı başlık kullandı" denildi.

MEDYA 19.02.2020, 13:11
Çin'den WSJ'li 3 gazeteciye şok!

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'e "ırkçı ve ayrımcı dil kullanarak saldırdığı" gerekçesiyle WSJ (Wall Street Journal) gazetesinden 3 gazetecinin basın kartlarının iptal edildiğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, düzenlediği basın toplantısında, Wall Street Journal gazetesinin editörlerinin, Çin’e yönelik "Asya’nın gerçek hasta adamı" başlıklı yazıyla Çin'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini lekelemeye çalıştığını vurgulayarak, "Editörler, Çin halkı ve uluslararası toplumda öfke ve kınamaya neden olan ırkçı ve ayrımcı başlık kullandı.” diye konuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Çin’in bu konuda Wall Street Journal gazetesine tepki gösterdiğini ve WSJ'den hatasının ciddiyetinin farkına varmasını ve resmî bir özür dileyerek olaydan sorumlu kişilere hesap sormasını talep ettiğini kaydetti.

WSJ’nin özür dilemeyerek ve ilgili editörler hakkında gereğini yapmayarak sorumlu davranmadığını söyleyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çin tarafı, ilgili gazetecilere yönelik işleri kanun ve düzenlemelere uygun şekilde ele aldı. Çin tarafı bu medyanın ırkçı, ayrımcı dil kullanmasını ve kötü niyetle Çin’e saldırmasını hoş karşılamıyor. WSJ’nin (Wall Street Journal) üç gazetecisinin basın kartlarının bugünden itibaren iptal edilmesi kararlaştırıldı."

Wall Street Journal'dan Walter Russell Mead, 3 Şubat'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ve Çin'in tutumuna yönelik "Çin Asya'nın gerçek hasta adamıdır" başlıklı bir yazı kaleme almış ve yazıda Çin'in salgına yönelik önlemlerini biraz sert ve biraz küçümseyerek eleştirmişti.

Yorumlar (0)