Ünlü Youtuberlardan “Kafalar”a  5'er yıl hapis şoku!

Ünlü YouTube fenomenleri "Kafalar" grubu üyeleri Fatih, Bilal ve Atakan’ın paylaştıkları bir video pahalıya patladı. Kafalar grubu, yasal dışı sanal kumar sitesinin reklamını yaptıkları gerekçisiyle 5’er yıla kadar hapis istemi yapıldı.

MAGAZİN 08.01.2021, 14:44 09.01.2021, 15:25 Hanife
Ünlü Youtuberlardan “Kafalar”a  5'er yıl hapis şoku!

Sosyal medyada platformlarında ürettikleri video içeriklerle fenomen olan Kafalar grubu, 100 bin TL’nin bir günde nasıl harcandığını anlatan bir video içerik hazırladı.



Oluşturdukları bu içeriği "Çok büyük bir kupon yaptım” sözleriyle duyurusunu yapan Kafalar, kuponun tutması halinde 100 bin küsur TL kazanacağını belirterek, kazanmak için bildiği tüm totemleri yaptığını söyledi. Yaptıkları duyuruda son olarak, sanal kumar sitesinden 120 bin TL kazandıklarını belirterek, “Kardeşlerim bu parayı var mısınız Kıbrıs'ta güzelce ezelim?" sözleriyle bitirdiler.





Polis, grup üyelerini gözaltına aldı



1 milyon 280 bin takipçisi olan Kafalar grubu videoyu,  Aralık 2016'da YouTube kanallarında yayınladılar.



4 milyon 907 bin kişi tarafından izlenen videoyu gören Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı kumar ve sitesinin reklamının yapıldığını tespit etti. Kafalar, yayınladıkları içeriğe yönelik attıkları tweetlerde kumar sitenin isminin göründüğü video görüntüsünü ve sitesinin ismini de vermeleri üzerine polis, grup üyelerini gözaltına aldı.



"Menajerimiz yükledi"



İfadeleri alınan Atakan, Fatih ve Bilal, menajerleri Arda'nın söz konusu videoyu siteye yüklediğini ve Kıbrıs'a ilgili sitenin reklamını yapılmasında aracılık ettiğini söylediler.



Sitenin Kıbrıs'ta olmasından dolayı yasal bir sorun olmayacağını düşündüklerini söyleyen grup üyeleri, Kıbrıs'a gidip videoyu çektiklerini ve videoda kullandıkları paraların gerçek para olmadığını belirttiler.



İfadelerinde, amaçlarının eğlenerek kanallarını bir milyon aboneye ulaşmak olduğunu söyleyen üyeler, site ve yetkililer ile alakalarının olmadığını sadece videoları ne kadar çok izlenirse takipçi sayılarının artacağını düşündüklerini ancak videonun insanları yasa dışı sitelerine yönlendirmeye iteceğinin akıllarına gelmediğini ifade ettiler.





Kafalar’a 5'er yıl hapisleri isteniyor



Soruşturmanın sonunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, grup üyeleri hakkında 7258 sayılı " Şans Oyunları ve Bahis de  Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarının Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun" 5 inci maddesine muhalefet ettikleri gerekçesiyle dava açtı.



Hazırlanan iddianamede, Fatih, Bilal, ve Atakan'ın Kafalar adı verdikleri YouTube kanallarında video paylaşımı yaptıkları, "100.000 TL ile 1 gün geçirmek" adlı videolarında ise şüphelilerin yasa dışı sitelerinden www.be...d.com adlı sitenin reklamını yaptıkları, grubun menajeri olan Arda'nın da videonun çekilmesi öncesinde grup üyeleri ile yaptıkları bu reklamda aracılığını yaptığı ve videoyu siteye yüklediği belirtildi.



Böylece ortak suç işleyen üyelerin, yasa dışı oynatan bir sitenin reklamını yapmaktan 5'er yıla kadar hapisleri isteniyor.

 

Yorumlar (0)