Erdoğan'dan SP ile ittifak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretiyle ilgili konuştu. Erdoğan, Bahçeli'yi ziyaretini "ittifakın sıkça teyidi" olarak açıklarken, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretini ise "Seçim ittifakı olabilir, terörle mücadele gibi konularda ittifak olabilir" şeklinde özetledi.

SİYASET 08.01.2021, 14:27 09.01.2021, 15:29
Erdoğan'dan SP ile ittifak açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını eda etmek için Kısıklı'daki konutundan ayrılarak Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camisi'ne geçti.

Ömer Öztürk Camisi'nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan Kongre baskını ve ardından meydana gelen gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, lafa gelince "demokrasinin beşiği" denilen ABD'de yaşanan sürecin tüm insanlığı şok ettiğini belirterek, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ile 20 Ocak 2021 itibarıyla Joe Biden'ın 46. Başkan olarak Beyaz Saray'a sakin bir biçimde geçmesi temennisinde bulundu.

Covid-19 aşısı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı ile ilgili olarak da Çin'den ilk partinin 3 milyon doz olarak geldiğini fakat doz sayısının 50 milyona yükseleceğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, aşılama çalışmalarının akamete uğraması için bazı çevrelerin kara propaganda kampanyaları yürüttüğünü, Türk milletinin bu kampanlara prim vermeyeceğine inandığını ifade etti.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin sıradan bir vaka olmadığını, adeta asrın vebası olduğunu kaydeden Erdoğan, iktidar olarak, devlet başkanı olarak ellerinden ne geliyorsa bunu yapmaya mecbur olduklarını, bedeli ne olursa olsun Covid-19 aşılarının alınacağını, ilaçların da peşinden geleceğini, bir kısmının da Türkiye'de üretileceğini, mücadeleyi ve savaşı bu şekilde sürdürüp Covid-19'un yenileceğini dile getirdi.

Bahçeli ve Asiltürk'ü ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli ile Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine dair soruya da cevap verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile karşılıklı olarak Cumhur İttifakı'nın güçlü bir biçimde sürdürerek birlik ve beraberliklerini sıkça teyit ettiklerini ifade eden Erdoğan, Oğuzhan Asiltürk ziyaretine ilişkin ise bunun bir nezaket ziyareti olduğunu ancak ittifak meselesinin de gündeme geldiğini belirtti.

"SP ile ittifak" konusunu da açan Erdoğan, seçim ittifakı ya da terörle mücadele gibi konularda destek şeklinde olabileceğini, çünkü terörle mücadele gibi konularda her türlü desteğin hükümetin yanında olması gerektiğini, kendilerini yalnız hissetmek istemediklerini dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prf. Dr. Melih Bulu'nun atanması ile ilgili olarak yöneltilen soruya Erdoğan, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) kendisine 9 isim teklif ettiğini, kendisinin de rektör olarak Melih Bulu'yu tercih ettiğini, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nde çok çok başarılı işler çıkaracağına inancının tam olduğunu bildirdi.

Sevgi gösterisine kayıtsız kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra kendisine seslenen ve sevgi gösterisinde bulunan halkın yanına geldi.

Bir süre vatandaşlarıyla muhabbet eden Recep Tayyip Erdoğan, ardından Vahdettin Köşkü'ne döndü.

Yorumlar (0)