Ünlü şarkıcı Tarkan'ın kuzeni cinayet davasında: Servet Tevetoğlu için karar!

Esenyurt'ta iş yerinde silahla vurulup daha sonra dükkanda yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz cinayetiyle ilgili ünlü şarkıcı Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu ve 5 diğer sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

MAGAZİN 05.04.2024, 14:00 Buse Önder
Ünlü şarkıcı Tarkan'ın kuzeni cinayet davasında: Servet Tevetoğlu için karar!

Türk pop müziğinin ünlü ismi Tarkan Tevetoğlu'nun akrabası olan Servet Tevetoğlu hakkındaki cinayet davasında son karar verildi. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Servet Tevetoğlu SEGBİS sistemi aracılığıyla hazır edildi. Müştekiler Yüksel Çelik, Hava Gönülkırmaz ve taraf avukatları da duruşmada yer aldı.

Tevetoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme, firari sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bültenin infaz edilmediğini belirtti. Bunun üzerine, sanık Turgay Tokur'un dosyasının ayrılmasına karar verildi. Mahkeme, sanıklar Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kararda, tutuksuz yargılanan Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak hakkında tutuklama kararı çıkarılması talimatı da yer aldı. Ayrıca, sanıkların "mala zarar verme" suçundan da ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

İddianame hazırlanmıştı

İddianamede olayın gece 02.00 sıralarında Yüksel Çelik'e ait bir şarküteri dükkanında gerçekleştiği ve silahlı kişilerin maktul Ercan Gönülkırmaz'a ateş ettikleri, ardından yanlarında getirdikleri yanıcı maddeyi iş yerine dökerek ateşe verdikleri belirtilmişti. Ercan Gönülkırmaz'ın hayatını kaybettiği ve işyerinin yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ifade edilmişti. İddianamede, sanıkların olay yerine 2 otomobille gittikleri, birinin maktule ateş ettiği, Servet Tevetoğlu'nun ise işyerini ateşe vererek araçla kaçtığı aktarılmıştı.

Servet Tevetoğlu, bu olay nedeniyle 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 250 bin TL kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, Tevetoğlu, kefaletini ödemeden açık cezaevinden kaçmış ve Servet Tevetoğlu Edirne'de yakalanmıştı.

Yorumlar (0)