"Türk sinemasının eksikliği reklam"

Oscar Ödülleri'ni veren akademinin başkanı olan Bailey, "Amerikan stüdyolarından çıkan büyük filmlerde çok az diyalog olması tesadüf değildir. Şiddet ne kadar fazla olursa o kadar fazla para kazanacağını düşünüyorlar." dedi.

MAGAZİN 13.07.2019, 21:36 13.07.2019, 21:49
"Türk sinemasının eksikliği reklam"

Oscar Ödülleri'ni veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin (Akademi) Başkanı John Bailey, Türk sinemasına nitelikli senaryo ve filmler kazandırmak, bu filmlerin uluslararası arenada yer almasını sağlamak ve Türk sinemasının dünya ile buluşmasına katkı sunmak amacıyla yapılan "12 Punto TRT Senaryo Günleri" kapsamında, "Filmimi Nasıl Satabilirim?" ve "Oscar'lı Filmlerin Perde Arkası" başlıklı paneller düzenlendi.

Oscar ödülü alan filmlerin de arasında yer aldığı 7 ayrı filmden kısa sahnelerin izlenerek üzerinde konuşulduğu "Oscar'lı Filmlerin Perde Arkası" başlıklı panelde söz alan Bailey, "12 Punto TRT Senaryo Günleri" çerçevesinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Bailey, sahneleri izlenen filmlerin bazılarının görüntü yönetmenliğini üstlendiğini, bazılarının da kurgusunu eşi Carol Littleton'ın yaptığını bildirdi.

"SİZİN SORUNUNUZ TANITIM"

Halkla ilişkiler, tanıtım ve satışla ilgili daha çok çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Bailey, "Türk filmlerinin ABD'de dağıtım, pazarlama, tanıtım ve reklam anlamında etkisi çok az. Bana göre buradaki eksiklik sizin yaptığınız filmlerde değil, daha çok tanıtım ve satışla ilgili." dedi.

"HOLLYWOOD'DA AZ DİYALOG OLMASI TESADÜF DEĞİL"

Son yıllarda çekilen filmlerde konuşmaların bulunduğu sahnelerin giderek azaldığını söyleyen Bailey, "Amerikan stüdyolarından çıkan büyük filmlerde çok az diyalog olması tesadüf değildir. Bütün dünyadaki stüdyolar ne yazık ki ne kadar az diyalog, ne kadar fazla aksiyon ve şiddet olursa o kadar fazla para kazanacağını düşünüyor." ifadelerini kullandı.

Amerikan sinemasında karakterin diyaloglarının yer aldığı filmlerin azalması nedeniyle kötü bir zamandan geçtiğini aktaran Bailey, "Çok fazla diyalog olması filmin görsel olarak iyi olmaması anlamına gelmiyor. Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmi buna güzel bir örnek. Çok sayıda diyaloğu var ama aynı zamanda görsel olarak da çok iyi bir film. Yönetmen ve yapımcılar olarak biz insanlara birtakım hikayeler anlatmak istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)